Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Trainingsmiddag M&O: Stage- en afstudeerbegeleiders

Welkom op onze trainingsmiddag op 22 maart 2016.
Tijdens evaluaties van de stages hebben we gevraagd of je getraind zou willen worden in het begeleiden van studenten. Hierop is massaal met JA geantwoord. Reden genoeg voor ons om hiermee aan de slag te gaan.
We willen deze middag gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan op verschillende terreinen. Je kunt kiezen uit vier workshops en er zijn twee workshoprondes.


U kunt kiezen uit:

Workshop: Coaching: Tijdens een actieve workshop door twee ervaren coaches krijgt u meer inzicht in hoe u eigenlijk coacht. Wat daar de voordelen van zijn, maar misschien zijn er wel andere vormen die ook goed werken en bij u passen? Op de CHE werken we bij M&O met de methode Energy Drives. De coaches vertellen hoe het werkt en waarom we hiervoor kiezen. Veel ruimte voor gesprek en vragen.

Workshop: Strategisch samenwerken – De praktijk: dat is waar we onze studenten voor opleiden. Hoe ziet die praktijk eruit en hoe gaan we als M&O om met innovatie en strategie? Samenwerking tussen werkveld-onderwijs-student (trialogisch leren) is wat ons betreft van wezenlijk belang! Hoe gaan we de krachten bundelen voor een intensievere samenwerking zodat alle partijen er voordeel uit kunnen halen? In deze workshop laten we zien hoe ons onderwijs is ingedeeld en wat u van onze studenten kunt verwachten op elk moment in hun studie. Maar we horen graag van u waar u behoefte aan heeft.

Workshop: Best Practises – In deze workshop bespreken we de best practices van de samenwerking tussen werkveld en onderwijs. Als start het verhaal van Altrex BV. Deze organisatie zet de studenten heel bewust in rondom de ontwikkeling van hun organisatie en het eigen personeel. Hoe dit precies werkt en wat het oplevert vertelt Wieb Boerma (Manager HR&AZ Altrex B.V). Daarnaast is er uiteraard ruimte om eigen ervaringen te delen!

Workshop: Beoordelen – Het stagebeoordelingsformulier, beroemd en verguisd.. Beide partijen hebben er mee te maken en het levert altijd interessante gesprekken op. Voor u als werkveld is het soms niet logisch waarom we u vragen te beoordelen op onderdelen die er schijnbaar niet toe doen in de praktijk. Als Hogeschool zijn we (ook) gebonden aan regelgeving en willen en moeten we onze kwaliteit borgen. Tijdens deze workshop willen we hierop insteken en samen nadenken over feedback geven en natuurlijk ook hoe we beter op elkaar kunnen aansluiten.


LET OP: Er geldt een maximum aantal deelnemers voor elke workshop. Als uw keus er niet meer tussen staat, probeer dan in de andere ronde of hij nog beschikbaar is. Zo niet, helaas.. dan is hij volgeboekt.


Programma:

tijd  activiteit 
14.45    inloop met koffie 
15.00  Plenaire opening 
15.35  workshopronde 1 
16.40  workshopronde 2 
17.25  netwerkborrel Hartelijk welkom op onze trainingsdag.
De inschrijving is gesloten, maar u kunt via dit mailadres nog laten weten dat u komt; M&O@che.nl .
U kiest dan morgenmiddag ter plekke een workshop waar nog ruimte is.

Tot ziens!