Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

10 oktober 2012 Verslag startbijeenkomst 3 oktober 2012

Woensdagochtend 3 oktober 2012 was de startbijeenkomst van de leerwerkteams van dit seizoen. Alle studenten die stage lopen in een Leerwerkteam en alle praktijkbegeleiders en docenten waren aanwezig in de grote zaal van Welstede voor een ochtendvullend programma.

Na de opening en het welkomstwoord door projectleider Petra Vreugdenhil vertelde
Ien van Doormalen, directeur van Solidez, ons iets over het werken in de welzijnssector.
Eén van de belangrijkste veranderingen van de afgelopen tijd is dat we niet meer ‘zorgen voor’, maar ‘zorgen dat’. Het is onze taak als welzijnswerkers om mensen te activeren en hen hun eigen kracht te laten ontdekken, zodat mensen zelf activiteiten gaan ondernemen om aansluiting te vinden in de maatschappij. Dit vraagt een andere houding van ons. We moeten niet direct oplossingen aandragen of zaken organiseren, maar de mensen helpen om zelf hun problemen op te kunnen lossen.


Na deze inspirerende toespraak was het tijd voor een kennismakingsspel. Elk leerwerkteam kreeg vier kaarten van dezelfde kleur en moest deze uitwisselen tegen zoveel mogelijk andere kleuren kaarten. Daarbij moesten een paar vragen gesteld worden, zoals ‘wie ben je’ en ‘in welk team zit je’, en ‘welke leuke ervaringen heb je al opgedaan in de afgelopen stageweken?’ Op deze manier maakten de studenten uit de verschillende Leerwerkteams kennis met elkaar en werden er ervaringen en verwachtingen uitgewisseld.


Na de pauze was het de beurt aan de leerwerkteams. Alle teams (Ede-west, Ede-Veldhuizen/ - buitengebied, Nude Wageningen en Pomhorst Wageningen) hadden een presentatie voorbereid. In deze presentatie stelden zij zichzelf voor en lieten zij zien waar ze de afgelopen weken al mee bezig zijn geweest. Ook maakten ze duidelijk welke plannen ze hebben voor de rest van hun stage en welke dingen zij hopen te leren tijdens hun stage. Klik hier voor de presentaties.


Na de enthousiaste presentaties werd de ochtend afgesloten. We kunnen met elkaar terug kijken op een gezellige én leerzame ochtend. We wensen alle studenten een goede stageperiode toe en hopen elkaar weer te ontmoeten op de volgende teamochtend!