Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

26 november 2012 Teamochtend op de Nude op 21 november 2012

Op woensdagochtend 21 november hebben de begeleiders van de leerwerkteams weer een teamochtend georganiseerd voor alle studenten die stage lopen in een leerwerkteam. Het thema van deze ochtend was ‘Samenwerking; wat is de kracht van jouw team?’ en het inhoudelijke programma werd verzorgd door Margaret de Kruif (docent mbo) en Maarten Zwart (docent hbo).

We starten de ochtend in de grote benedenzaal van Huis van de Wijk de Nude. Alle studenten zitten per team aan een grote tafel en spelen met hun teamgenoten het Kwaliteitenspel. Iedereen heeft een aantal kaarten met kwaliteiten erop in de handen. Degene die aan de beurt is pakt een extra kaart, en bekijkt welke kwaliteit het minst bij hem of haar past. Die kaart geeft hij/ zij aan iemand anders, met daarbij de uitleg waarom hij vindt dat deze kwaliteit bij zijn teamgenoot past. Aan het eind van het spel heeft iedereen vijf kaarten op handen waarvan hij zelf vindt dat het zijn kwaliteiten zijn, en een aantal kaarten voor zich op tafel waarvan anderen vinden dat het zijn kwaliteiten zijn. Alle kwaliteiten worden per persoon op flappen geschreven. 

                    

Na de pauze gaan we verder op de zolder van het wijkcentrum. Iedereen zit weer met zijn eigen team om de tafel. Nu bespreken we per team welke kwaliteiten belangrijk zijn in het team, en welke kwaliteiten we nog missen in ons team. Ook geeft elk team aan aan welke kennis er nog behoefte is. Onderwerpen die aangegeven worden zijn: communicatie, het profileren van je team in de wijk, het omgaan met moeilijke kinderen. Verder het leren om feedback te geven en te ontvangen, en het praktisch maken van Welzijn Nieuwe Stijl. Dit wordt doorgegeven aan de docenten van het hbo, zodat zij hierop lessen of workshops kunnen ontwikkelen.

 

                   

Als het inhoudelijke programma is afgelopen, is er de mogelijkheid om mee te eten in het wekelijkse lunchcafé van het wijkcentrum. Met een hele groep studenten eten we heerlijke soep, gebakken aardappeltjes, groenten met lekkere saus en pannenkoekjes met gehakt of spinazie. Een lekkere afsluiting van een gezellige en leerzame ochtend!