Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Margriet Muurling - Geschikt voor crosscultureel werk?!

Je bent in je gedachten aan het nadenken of werken in het buitenland iets voor je is. Zending? Ontwikkelingswerk? Business as Mission?
Je bent (bijna) klaar met je opleiding, misschien heb je al wel stagegelopen ergens ver weg. Je bent geraakt en wil iets met je dromen en passie doen. Maar de vraag komt bij je op: ‘Kan ik dat wel?’ ‘Leven en werken in het buitenland, in zo’n andere cultuur?’ ’Ben ik geschikt voor crosscultureel werk? Wat is daarvoor nodig? Hoe kan ik mij daarop voorbereiden?’ Ontdek in deze interactieve workshop wat jij nodig hebt om crosscultureel aan de slag te gaan.

Zelf ben ik ook door al deze vragen heen gegaan. Initiatief nemen, stappen zetten, zoeken waar deuren open gaan of juist dicht gaan, flexibel zijn. Dit zijn allemaal woorden die me als ik hier over nadenk te binnenschieten. Soms ook niet wetende wat de volgende stap zal zijn, maar in vertrouwen gaan met God die je leidt. Mijn ervaring is: Als je je dromen en je passie wilt navolgen in je baan zal je soms al je zekerheden los moeten laten. Maar één ding kan ik je vertellen, je zal daar geen spijt van krijgen! Je wordt juist daarin rijk gezegend en je zult dingen ontdekken die je anders nooit zult zien.

Tip: Luister naar je hart! Ga op je gevoel af én voer het uit met je verstand én met de mensen om je heen. Volg je passie en voer je dromen uit! Als je echt ergens voor wilt gaan, ga dan stap voor stap en God zal je laten zien welke weg je mag gaan, dat kan op hele diverse manieren, maar zeker ook waar deuren opengaan of juist gesloten worden.

Over Margriet

Margriet Muurling is getrouwd en heeft een dochter van 9 jaar. Ruim 20 jaar geleden heeft ze de HBO-V in Ede gedaan. Haar droom en passie was om naar het buitenland te gaan om daar vanuit haar geloofsvisie en met haar beroep als verpleegkundige aan de slag gegaan. Tien jaar heeft ze op verschillende plekken van de wereld gewoond met verschillende organisaties, o.a. in Cambodja, Zuid Afrika en Albanië. Daar is ze betrokken geweest op ontwikkelings- en zendingswerk.

Bij terugkomst heeft ze 6 jaar gewerkt op de Bijbelschool De Wittenberg en 5 jaar geleden een eigen bedrijf opgezet: InToMission. Vanuit InToMission begeleid ze mensen die hun hart en passie willen volgen om in het buitenland te gaan wonen en werken. Dit doet ze door middel van trainingen, workshops, gesprekken, en coaching. Kijk voor meer informatie op www.intomission.nl.