Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Dirk van Schepen - De hemelse waarde van werk op aarde

Deze workshop geeft je een inspirerende kijk op werk. Ons dagelijks werk is niet alleen maar het rechtzetten van stoelen op een zinkend schip. Werk heeft hemelse waarde. We werken niet op een Titanic, maar op een Ark.

De relevantie van het geloof op de werkvloer is veel breder dan bidden voor collega’s en het verdienen van geld om aan zendelingen te geven. ‘Christelijk’ werk is niet alleen het werk van een dominee, kerkelijk werker of missionaris. Deze workshop doorbreekt de schijnbare tegenstelling tussen seculiere en sacrale beroepen. Elk werk is een goddelijke roeping. Daar waar we de aarde goed beheren, waar we opkomen voor vrede, waar we de naaste dienen met onze talenten, etc., daar zijn we Gods medewerkers. Werk heeft zin en het goede nieuws (het evangelie) is van betekenis voor ons dagelijks werk. De hemel raakt de aarde, midden op de werkvloer.

Tip: Sta stil bij de vraag waarom je eigenlijk werkt. Is dat alleen voor het geld? Wat is de zin van werk?

Wie is Dirk van Schepen?

Een van de leidende vragen in het leven van Dirk is de vraag naar de betekenis van het christelijk geloof voor het dagelijks leven, in het hier en nu. Volgens hem is geloven namelijk niet braaf wachten om later in de hemel te komen, maar nu leven vanuit de verwachting dat de hemel op aarde komt.

Dirk van Schepen is 40 jaar, bedrijfskundige en filosoof. Op de CHE werkt hij als onderwijscoördinator en docent bij de Academie Theologie en bij verschillende Verbredingsminoren. In zijn vrije tijd is hij veel op het voetbalveld te vinden (waar zijn drie zonen voetballen bij VRC), drinkt hij graag een wijntje met zijn vrouw, zit hij op de racefiets en is hij actief in het gemeentestichtingsproject Klink (een inspirerende geloofsgemeenschap voor mondige en creatieve volgelingen van Jezus).