Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Bert en Tirza Roor - Roeping

“Waar roept God mij na mijn diplomering?” Wie Jezus wil volgen in zijn leven, denkt als vanzelf na over die vraag.

En wie nadenkt over zijn roeping, zoekt naar Gods leiding voor zijn leven. In deze workshop willen wij samen met jou nadenken over hoe God mensen roept en leidt, vanuit de Bijbel, vanuit jouw vragen en vanuit onze persoonlijke ervaring.

Wie zich inschrijft krijgt vooraf het boeiende artikel ‘Hoe ontdek je Gods leiding in je leven?’ toegestuurd, uit ‘Vriendschap met God’ van ds. L.M.  Vreugdenhil (1950-2001).

Tip van Bert: Je gaven roepen om erkenning. Durf dus in geloof een stap naar voren te zetten als je denkt dat je nodig bent of de juiste persoon op de juiste plek.

Tip van Tirza: Toon gerust ambitie in het uitstippelen van je loopbaan. Je bestemming bereiken volgt echter vanzelf door het najagen van God, niet door het najagen van je bestemming.

De mens stippelt zijn loopbaan uit: de HEER bepaalt de richting die hij gaat! (variatie op Spreuken 16 vers 9).

Wie zijn Bert en Tirza Roor?

Bert en Tirza zijn vader en dochter. Bert werkt als docent bij GPW en Tirza werkt als trainer-coach bij LEF (jeugdwerk Navigators).

Bert Roor (56) liet in 2007 een boeiende functie los bij de Evangelische Alliantie om als docent missionair & diaconaal werk anderen te gaan toerusten bij GPW. Daarvoor wisselde hij al enkele keren eerder van baan. Elke keer vraagt het geloof en lef om het vertrouwde los te laten en jezelf weer op een nieuwe manier te laten zien. Je ontwikkeling staat immers niet stil en daarom moet je telkens opnieuw ontdekken waartoe God jou roept.

Tirza (29) studeerde orthopedagogiek in Nijmegen en werkte daarnaast enige tijd als stafmedewerker van De Navigators. Na een jaar werken in de jeugdpsychiatrie besloot ze haar hart en ambitie te volgen: ze schreef zich in 2011 in voor de deeltijdopleiding Opleidingskunde. Nu benut ze haar nieuwe studie binnen haar werk als trainer en coach bij LEF. LEF is een onderdeel van de Navigators en richt zich op het trainen en begeleiden van jeugdwerkers in de kerk. In dit werk kan ze echt laten zien wie ze is en wat ze graag doet.