Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Verslag en foto's

woensdag 7 december 2016

Na wat dagen van geen WiFi zijn we eindelijk weer online en hierbij dus onze gemiste dagverslagen.

Woensdag 7 december was het eindelijk tijd om naar Mount Kenya te gaan. Iedereen keek er naar uit om meer natuur te zien en minder sloppenwijken en armoede. Wel moesten we om 7 uur al in de bus zitten om op tijd te vertrekken. Het zou een lange dag gaan worden met veel uren in de bus. Een lekker ontbijtje "on the go" stond al voor ons klaar.

Halverwege werd iedereen een beetje lam van het hangen in de bus en was het tijd voor een sanitaire stop. Het sanitaire gedeelte kun je rustig achterwege laten, want meer dan een gat in de grond is het niet. Terug de bus in en op naar mount Kenya. Na een reis waar geen einde aan leek te komen (in werkelijkheid was het ‘maar’ 4 uur) waren we eindelijk bij onze eerste echte stop.

Pastor Njogu vertelde ons over de organisatie CCMP, die hij volgens CCMP-regels heeft opgezet in zijn werkgebied in Kiranyaga. Deze organisatie zet de lokale bevolking aan om gezamenlijk projecten op te starten om de gemeenschap te ontwikkelen. Het eerste project wat ze gezamenlijk hebben opgezet is het waterproject met een dam, die wij hebben bekeken. Ondanks dat de dam nog niet werkte was de ontwikkeling binnen deze gemeente erg goed zichtbaar.
Na deze verhalen had iedereen weer enorme trek en gingen we lunchen, dit was langs de weg. Schijnbaar is het iets typisch Nederlands om tussendoor te gaan eten, Kenianen eten pas als het werk gedaan is, ook al is dat 's avonds laat.

Na het eten wilde de pastoor graag ons zijn plantage laten zien: hij verbouwde bananen, tomaten en hield verschillende dieren. We merkten wel dat het een erg lange dag was en dat niet iedereen even veel aandacht nog had op de plantage. Maar gelukkig konden we daarna eindelijk richting onze accommodatie voor de komende twee nachten. En voor het avondeten was het tot ieder verbazing weer rijst met stoofvlees. Na deze lange en vermoeiende reisdag was het tijd om lekker op tijd te gaan slapen.

Een lange reis door prachtig Keniaans landschap.

Lunchen onderweg in een "vertrouwd wegrestaurant" op de route naar Mnt Kenia.

Pastor Njogu legt uit wat CCMP betekent in de "community" in Kenia.

Niet alleen theorie, maar ook ontdekken in de praktijk.

Een klein eindje achter op de pick-up, één keer aangekomen bij de weg moesten we er weer uit.

Pastor Njogu liet ook zijn eigen voorbeeld "farm" zien.

Onderweg werd een klein schaafwondje behandeld. Maar weer goed dat we verpleegkundigen bij ons hebben.

En dan is het weer tijd voor een groepsfoto.

's Avonds weer lekker eten in het guesthouse.

We hadden één, drie of vijf persoons kamers.