Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Verslag en foto's

zondag 4 december 2016

Ook op deze zondag weer een uitgebreid verslag. Wat hebben we vandaag gedaan? Onze wekkers gingen tussen half 7 en 7. Om half 8 zat iedereen gehuld in een lange rok of jurk aan het ontbijt, want om kwart over 8 vertrok de bus naar de kerk. Na een uurtje rijden kwamen we aan in een sloppenwijk, waar de Redeemed Gospel Church zich bevond. We werden verwelkomd door de vrouw van de dominee die ons naar de juiste plek in de kerk bracht. De dienst was al swingend bezig, zoals je een Afrikaanse kerk voor je ziet. Voor enkelen was dit erg wennen. Ook omdat de dominee op een luidruchtige (voor ons schreeuwende) manier zijn preek hield en de kerkgangers zijn preek heel vaak met een ‘amen’ bevestigden. De preek had het thema: Be still and the Lord will fight your battles for you.

Verder hadden we onze eigen inbreng in de dienst. We zongen (met gitaar) drie liederen voor in de kerk. Na twee uren (wat redelijk snel was, aangezien we ons hadden voorbereid op vier uren) was de dienst afgelopen. We werden ontvangen in een tent, waar een soort thee met extreem veel melk en iets wat leek op oliebollen voor ons klaar stond. Niet iedereen vond de thee even lekker, maar toch werd het uit fatsoen opgedronken. De ‘oliebollen’ vielen bij iedereen wel in de smaak.

Om 12 uur nam jeugdpastor Martin ons mee naar de jeugddienst. Hier zaten we met veel Keniaanse jongeren opnieuw in een kerkdienst. Ook hier werd gepreekt, gezongen en werden er presentaties gehouden. In deze dienst hebben wij ook weer ons muzikale aandeel gehad door twee Opwekkingsnummers te zingen en hebben we geprobeerd de Kenianen het ‘hoofd, schouders, knie en teen’ te leren.  

Rond 14:15 gingen we in groepen  uiteen. We werden gemixt met de Keniaanse jongeren. We leerden elkaar kennen en konden van alles met elkaar bespreken. Zo spraken we onder andere over de verschillende kerken, alcoholgebruik, corruptie en hobby’s. Tijdens deze gesprekken kregen we rond 15 uur (we hadden door het vroege ontbijt erg trek) de lunch. Rijst, groente, aardappelen en een soort pannenkoek.

Met heel wat foto’s en selfies rijker vertrokken we rond 17 uur richting het Roussel House. Toen we aankwamen, hadden we tijd voor onszelf, want om 19 uur werden we pas aan het diner verwacht. En raden jullie eens wat we aten? Juist, rijst. Om de dag af te sluiten en om elkaar nog wat beter te leren kennen, hebben we het spel Over de Streep gedaan. Daarna deden sommigen nog een spelletje. Anderen doken lekker hun bed in. Tot het volgende verslag!

Aan het wachten in onze lange rokken en jurken om naar de kerk te gaan.

Het aanzicht in de sloppenwijk.

Binnenkomst bij de Redeemed Gospel Church.

Ons optreden in de kerk.

De thee met melk en 'oliebollen'.

De jeugddienst.

Onze muzikale inbreng in de jeugddienst.

De late lunch in combinatie met de groepsgesprekken.

Nog even gekke foto's en selfies maken.

De groepsfoto bij de kerk.

Het spel "over de streep".