Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Verslag en foto's

zaterdag 3 december 2016

Jaah daar is ‘ie weer! Een nieuwe blog van onze mooie reis in Kenia. Vandaag mochten we uitslapen van de nonnen :-). Erg vervelend natuurlijk, we moesten om half 10 aan het ontbijt zitten. Normaal gesproken is het ontbijt dan al opgeruimd, maar omdat we twee korte nachten achter de rug hadden, vonden ze het voor één keer goed. Na het ontbijt snel alle spullen gepakt en toen weer in het busje gestapt. De chauffeur bracht ons naar een grote shopping mall. Veel winkels. Je wordt eerst gecontroleerd op bommen. Een beveiliger komt in het busje kijken en daarna moet je door zo’n poortje en word je tas gecontroleerd. Daarna ben je vrij om te gaan waar je wil.

Bij dat winkelcentrum was een meertje met een mooie tuin eromheen. Verder een grote supermarkt waar ze alles verkopen, telefoonwinkels, lingerie, schoenen, interieur, etc. En we konden zelfs een terrasje pakken. Hoezo armoede in Kenia denk je dan, maar als je buiten de poorten van het winkelcentrum komt, zie je alle kraampjes weer langs de kant van de weg en zie je het grote verschil tussen arm en rijk. Binnen dat winkelcentrum zag je ook heel veel blanke mensen. Daar buiten zie je die veel minder. Om 12 uur waren we weer terug in het klooster en gingen we lekker eten. Een warme maaltijd met rijst, vlees en groente. Snel de tassen weer pakken, want we gingen naar een universiteit. Ook in Nairobi, maar toch nog wel meer dan een uur rijden. Moet je nagaan hoe groot Nairobi is. Onderweg zag je weer de meest gekke dingen. Stampvolle busjes, bovenop de busjes onwijs veel koffers en tassen, vrachtwagens met de laadbak vol met mensen etc. Echt Afrika dus.

Aangekomen bij de universiteit werden we heel warm ontvangen. We werden naar een ruimte gebracht waar nog 12 studenten waren die ons zouden rondleiden over de campus. Iedereen stelde zich voor, na het rondje wist eigenlijk niemand meer wie nou wie was, maar het idee was wel leuk :-). Twee Nederlandse studenten werden gekoppeld aan een student van de universiteit. Het was een super grote campus. Erg streng ook voor ons gevoel. Wanneer een student later dan 11 uur in haar hostel komt, wordt ze geschorst. Ook als er een man in het complex van de vrouw komt of andersom. Dat kunnen wij ons niet voorstellen. Ze hebben lokalen laten zien, de kamertjes (echt hele kleine kamertjes die ze met z’n vieren moeten delen), sportvelden, kliniek, etc.. Als afsluiter werden we uitgenodigd bij Dr. Smith en zijn vrouw. Dit Amerikaanse echtpaar is de oprichter van de universiteit. Zij vertelden ons veel over het begin van de universiteit. Beide waren ze al erg oud, maar ontzettend gastvrij. Als afsluiter hebben we een groepsfoto gemaakt en weer afscheid genomen. We waren pas om half 8 terug in het klooster en we hadden uiteraard gelijk weer zin in het diner, wat ons erg goed smaakte. Vanavond hebben we geoefend met het zingen van de liederen die we morgen in de kerk willen zingen en we gaan weer vroeg naar bed, want het was een drukke dag.

Winkelen in de shopping mall

Met z'n allen op een terrasje in de shopping mall wat drinken.

Shinen met zomerse kleren bij de kerstboom.

Onderweg naar de universiteit zebra's gespot!

Bij het Hope Centre van de Daystar University.

De Keniaanse studenten stellen zich voor. Iedereen luistert vol aandacht.  

Elke Keniaanse student nam een tweetal mee voor een rondleiding over de campus.

Renée vermaakt zich prima in de radiostudio.

Het Amerikaanse echtpaar vertelt ons alles over de oprichting van de universiteit.

De groepsfoto!

Oefenen voor de zondag.