Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Verslag en foto's

dinsdag 13 december 2016

We zijn allen weer goed aangekomen in Nairobi.

Dagverslag:
De dag begon vandaag erg vroeg, want we gingen op safari!! Om 3 uur gingen de meeste wekkers af en was het geluid van slippers op de betonnen vloer door de hele gang te horen. Langzaam kwam iedereen een beetje op gang en om 4 uur was iedereen verdeeld over de vier jeeps waarmee we door het park hebben gereden. Na 3,5 uur gereden te hebben waarvan 2,5 uur over een onverharde weg met diepe kuilen kwamen we aan bij Masai Mara National Reserve. Tijdens de standaard plaspauze werden we al vergezeld door een giraffe, die genoot van het uitzicht. Ook waren er onderweg al een paar vallende sterren gezien door sommige mensen.

Toen we eenmaal in het park reden werden al snel de eerste dieren gespot zoals impalas, gazelles, bavianen, zwijntjes en heel veel vogels. Maar natuurlijk wouden we allemaal de grote ‘big five’ zien. Voor de mensen die even niet meer weten welke dieren tot deze groep behoren, het zijn de olifanten, de luipaarden, de Afrikaanse buffel, de neushoorns en de leeuwen. De olifanten werden als eerste gespot. Daarna de buffels en uiteindelijk hebben we wel een stuk of 20 leeuwen gezien waaronder ook welpjes. Er liepen meerdere jonkies rond van verschillende diersoorten wat de hele ervaring nog leuker maakte. Van de leeuwen hebben we een heftig gevecht mogen meemaken en sommige studenten hebben deels een echt ‘kill’ gezien. Hierbij werd een jonge zebra de lunch van twee vrouwelijke leeuwen en hun drie welpen.
Rond 12 uur hebben we gezamelijk onder een boom midden in het park onze lunch genuttigd met het gezeldschap van een skelet van een impala. De lunch bestond uit een tosti, echte ‘mandazis’ (kleine oliebollen zonder rozijnen) en een worstje. Met ronde buikjes kropen we weer terug in de jeeps.

Onderhand zatten we al bijna 8 uur in de auto en hadden we al heel veel dieren gezien. We werden gebracht naar een rivier waar tot onze verbazing een hele grote groep nijlpaarden aan het rond dobberen waren met een paar grote krokodillen die aan de oever aan het wachten waren op een prooi of een middag dutje hielden. Hierna werd er nog gezocht naar luipaarden of neushoorns maar helaas hebben we deze niet gezien.
Rond 3 uur reden we daarom weer terug naar ons verblijf. Met tegenzin van sommige studenten omdat ze nog lang geen genoeg hadden van de safari maar ook omdat we weer over die geweldig slechte weg moesten rijden... Rond 7 uur in de avond waren we allemaal weer veilig bij de accomodatie aangekomen en was er tijd om het stof van ons af te douchen en te genieten van een heerlijke maaltijd. Om half 10 lagen de meeste al weer in hun bedjes want morgen rijden we al weer vroeg terug naar het Roussel House.  

We moesten al vroeg op stap, na een reis van ongeveer drieënhalf uur staan we hier bij de ingang van het park.

Met het dak omhoog konden we het park in, zo hadden we een goed uitzicht.

Van de "big five" zagen we de olifanten het eerst. Ze namen een lekker modderbad.

Daarna waren de Afrikaanse buffels aan de beurt.

We kregen veel wild te zien vanuit het dak, zoals gazelle's, impala's, zebra's, topi's, veel vogels, etc.

We zagen een fikse ruzie tussen een mannetjes leeuw en z'n vrouwen;

even later lag jong en oud weer poeslief bij elkaar.

Bij de Mara rivier zagen we verschillende krokodillen en heel veel nijlpaarden.

Ons lunchpakket werd op een betrouwbare plek onder een boom verorberd.

De meesten van ons hadden nog nooit zoveel nijlpaarden bij elkaar gezien.

Eén van de lievelingsdieren van ons. Momenteel worden ze bedreigd en hun aantal vermindert sterk.