Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Verslag en foto's

maandag 12 december 2016

Na de verschillende “homestay”- verhalen is het vandaag tijd om richting de Masai te gaan. Dat houdt in dat we met verschillende jeeps vertrekken naar Narok. Het verruilen van het opeengepakte busje voor de grote jeeps is voor de meeste van ons een ware verademing. Alle ruimte om je benen en spullen kwijt te komen.

Halverwege de reis was het tijd voor een korte sanitaire- en souvenir-stop. Dit deden we bij een van de mooiste plekken van Kenia, we hadden uitzicht over Rift Valley. Ondanks dat we vertrokken zijn met miezer/regen keken we uit over een zonnige vallei, die zo ver reikte als je kon kijken.
Nadat iedereen natuurlijk een uitgebreide foto-shoot heeft gedaan, was het tijd voor het volgende deel van de trip. Eigenlijk zou onze eerste stop zijn bij een 'medical clinic', maar voor we daarheen konden, zijn we gestopt bij een Masai dorpje.
Na een korte uitleg over de projecten die hier plaatsvonden, maar ook het grootste probleem van dit gebied, namelijk een tekort aan water, mochten we binnen in een van de hutjes kijken. Meer dan een hutje kan ik het niet noemen, het was er heel donker, rokerig en klein. Er werd interessante informatie gegeven over het leven van de Masai. Zo is het daar traditie dat een man meerdere vrouwen heeft. Dit is voor ons moeilijk te begrijpen, maar daar hebben ze een hele goede reden voor. Het is namelijk niet veilig voor een vrouw alleen, dan kan iedere man haar 'lastig vallen'. Op het moment dat je bij een man hoort is dat een van de grootste beledigingen die iemand kan maken. Zo hebben we veel geleerd over de Masai cultuur.

Toen we aankwamen bij de kliniek, waar we een rondleiding zouden krijgen, bleek deze gesloten te zijn. Dat was erg jammer, maar niemand had rekening gehouden dat het de 'National Independence Day' was. Hier hebben we wel even een broodje gegeten als lunch, deze hadden we mee gekregen vanuit Roussel House.

Het programma van vandaag was dus wel erg snel afgelopen en zijn we doorgegaan naar Narok waar we aankwamen bij onze accommodatie voor de komende dagen. Kor en Adriaan hadden het laten lijken alsof we in een hutje op de hei gingen slapen maar gelukkig viel dat alles mee. Nette kamers, gewoon stromend water en super lekker eten, niks te klagen dus!

Voor de liefhebbers zijn we in de middag naar het stadje gelopen. Dit hield in een half uur langs de weg lopen over stenen, maar het was het waard. Het is bijzonder om door het dorp heen te lopen; vooral langs allerlei kraampjes met spullen die je kon kopen. Daarnaast was het heerlijk na al die dagen dat we veel in de bus zaten of naar presentaties luisterden weer even in beweging te komen.

Bij terugkomst was het maar weer eens tijd voor een potje weerwolven; wat wordt iedereen daar fanatiek van! Verhitte discussies en complottheorieën is het gevolg. Na het eten duikt iedereen vroeg onder de wol want om 03.00 uur gaat de wekker al voor de safari!

Op weg naar Narok kwamen we allerlei dorpjes met Masai tegen.

Halverwege kwamen we langs een prachtig uitzicht over de "Rift Valey".

Bij het uitzicht waren er ook verschillende winkeltjes, waar we souvenirs konden kopen.

Onderweg stond ook een bezoek aan een Masai-dorp op het programma.

In het Masai-dorp kregen we uitgebreide voorlichting over de Masai cultuur.

We merkten hoe ongezond het binnen de hutjes was. Er was nauwelijks ventilatie.

We maakten contact met de mensen van het dorpje. Zo te zien hadden de kinderen nog niet vaak een foto van zichzelf gezien.

En daarna met z'n allen op de groepsfoto.

De latrines waren erg in trek en het nut daarvan hadden we al eerder getest.

Bij thuiskomst werden dagboeken bijgewerkt en werd het spel "weerwolven" gespeeld.