Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

8 december 2015

Hallo Hollandse kouwkleumpjes,

Vandaag meer foto’s dan tekst. De dag begon namelijk heel vroeg (03.00) dus we houden het kort.

Voor de afwisseling kregen wij dit keer geen brood en ei, maar heerlijke (bijna) Nederlandse pannenkoeken (zonder stroop en poedersuiker).

 

Nadat de Keniaanse buschauffeurs de Afrikaanse tijd hadden aangehouden (dus veel te laat aankwamen sjokken), konden we rond 4.30 uur eindelijk vertrekken. Dit keer niet naar de sloppenwijken, de stad of het platteland, maar weliswaar op een echte safaritocht! Niet in onze oude ‘vertrouwde’ bus, maar in vier stoere jeeps, waarmee we over alle hobbels en kuilen in de weg scheurden.

 

We begonnen met een prachtige zonsopgang en zagen al snel heel wat verschillende dieren. Wat we zagen, kunnen we niet in woorden beschrijven, dus hierbij de foto’s. Geniet ervan! Ga vooral zelf een keer deze onvergetelijke ervaring aan!

 

Sommige van ons wilden het extra goed zien en was het staan in de bus niet goed genoeg. Zo belandden zij op het dak van de auto. Helaas werden de rangers hier niet zo enthousiast over. Dus zijn zij weer wat lichter in de portemonnee*. Het waren niet de studenten op de foto...
(* boete van waarschijnlijk 50 dollar).

Hier volgen de big five en helaas hebben we de neushoorn niet kunnen zien. Daarom de giraffe maar opgenomen in de rij...

 

Op een veilige plek hebben gepicknickt.

en daar natuurlijk een groepsfoto gemaakt.

Bij de Mara rivier, waar veel nijlpaarden en krokodillen zwemmen, konden we een wandeling langs de rivier maken. Er moesten wel twee gewapende rangers mee.

Op het laatste moment hebben de rangers ons om hulp gevraagd aangezien zij vast zaten. Wij met onze stoere jeeps zijn daar natuurlijk naar toe gescheurd. Helaas kwamen er drie van onze vier jeeps ook vast te zitten… Op de meidenwagen na natuurlijk…
De chauffeurs werden hier niet allemaal even vrolijk van. Gelukkig hadden we een heel optimistische ramptoerist die met een bigsmile foto’s stond te schieten: Genaamd Adriaan!

Na deze geweldige, maar ook spannende ervaring, konden we toch nog even naar een Masai souvenirwinkel. Allemaal met onze portemonnee op stap, konden we deze weer vol mee terug nemen: We werden namelijk dik opgelicht. Sorry mensen thuis: We hebben heel wat voor jullie over, maar deze bedragen waren toch net iets te veel!

 

Na een prachtige zonnige dag, kwamen we in de stromende tropische regen thuis. Allemaal met vieze modderpoten…
Slaap lekker! Wij gaan d’r vroeg in!