Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

6 december 2015

Hierbij de rest van de verslagen bij de gastgezinnen. De activiteiten van deze groepen vonden voornamelijk zaterdag plaats. Foto's maken in de kerk was gevoelig, vanwege mogelijk misbruik.

 

Mats, Johan, Eelco en Peter

Wij met vier jongens geplaatst in een klein plaatsje net buiten Nairobi. Wij werden ondergebracht bij Joy en Cresins. Joy werkt bij LISP waar wij eerder al geweest zijn.

De eerste indruk was voor de helft van ons een schokkende cultuurverandering. Dit kwam doordat er naar Nederlandse maatstaven de hygiëne onder peil leek en had je 's nachts last van de insecten en spinnen op de kamer. Dit bleek achteraf zeer mee te vallen. De eerste avond hebben we het dorp verkend en hebben we nader kennis gemaakt.
De volgende morgen zijn we naar de supermarkt geweest. De rest van de dag hebben we kennis gemaakt met wat vrienden van onze hosts onder het genot van een potje kaarten. De rest van de middag hebben we niet veel gedaan. ’s Avonds kregen we een plaatselijke specialiteit namelijk: gerookte geitenpoot. Niet iedereen vond dit even lekker.

Op zondag zijn we naar een kleine huisgemeente gegaan. Dit was een mooie ervaring, we werden aan het eind van de dienst gezegend. Aan het eind van de middag werden we werden we weer thuisgebracht -;)

 

 

Jorrit, Jonathan, Tabitha, Marleen, Corine en Janieke

Het weekend van Jorrit, Jonathan, Corine, Tabitha, Marleen en Janieke.

We begonnen met een wandeling en eindigde in de gevangenis.

Zaterdag gingen we naar de art centre om onze kunstkennis bij te spijkeren.

Jorrit verloor zijn camera en hij scheurde op een motorbike door de straten van Nairobi op zoek naar zijn camera. Gelukkig werd de camera snel gevonden. Terug bij het winkelcentrum kunnen we als gierige Nederlanders onze afdingskills tonen. 


Met een matatu (OV in Kenia) vertrokken we richting de Ngong Hills. Met een taxi zonder benzine was het langer lopen dan gepland.

We hebben genoten van het uitzicht en we hebben mooie foto's gemaakt.

Zondagochtend begonnen we met een warm ontbijt (overgebleven van de maaltijd van zaterdagavond), waarna we op zoek gingen naar een date voor Corine in de gevangenis tijdens een kerkdienst.

We werden overal gastvrij ontvangen en het werd gewaardeerd wanneer we ons Keniaanse liedje zongen.

 

 

Gaspar en Jan Pieter

Het was goed om deze ervaring op te doen omdat het dicht bij het leven van een Keniaan is.

Eerste avond hadden we een familiefeestje omdat de grandma afgestudeerd was. Zaterdag overdag zijn we naar de Masai markt en bruiloft geweest. 's Avonds bij de schoonfamilie gegeten en voetbal gekeken. Zondagochtend naar de 'Asian friends' - kerk geweest in Westlands.

 

 

Rachel en Eline

Na een lange busrit van wel 3 uur lang, kwamen we eindelijk aan bij familie Gitonga. Ze hadden een typisch Afrikaans gerecht voor ons gemaakt, ugali.

Na het eten zijn we naar bed gegaan en wachtte ons zaterdag een leuke dag met een vriendin van de familie. We vertrokken al vroeg met een matatu (bus) via het centrum naar het park 'paradise lost'. Het laatste stukje werden we gebracht met een echte Keniaanse motor. We hebben hier genoten van de mooie natuur, watervallen, grotten en we hebben paard gereden. Na terugkomst konden we rond 20.45 uur eten en doken daarna direct ons bed in om de volgende dag weer fris en fruitig in de kerk te zitten.

Bij het afscheid ontvingen wij Afrikaanse armbanden en ontvingen zij typisch Hollandse souvenirs.

Eenmaal terug op de guesthouse werden belevenissen uitgewisseld.