Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

5 december 2015

Iedereen is weer gezond en wel op de basis teruggekeerd.
De studenten kwamen met spannende verhalen over wat ze niet allemaal beleefd hadden.
We hebben de verhalen over twee dagen verdeeld.

Hierbij dus hun relaas: Afgelopen weekend zijn we verdeeld over verschillende gastgezinnen in en rondom Nairobi. De groepjes verschilden van 2-6 personen. Hier verbleven we van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag. Wij als Nederlanders konden op deze manier de Keniaanse cultuur van dichtbij meemaken. Dit was voor iedereen unieke ervaring. Hieronder het verslag van het afgelopen weekend per groepje:

Groepje Judith, Rianne en Teun

Wij mochten genieten van ons verblijf bij een gastvrij en welgesteld gezin met een tweetal energierijke kinderen. We werden ontvangen met een gekookte kip met alles erop en eraan.

Geen Hollandse kipfilet dus. Zelfs werd er ons drie soorten melk aangeboden, omdat er vanuit werd gegaan dat wij als Nederlanders veel melk drinken. Zaterdagmiddag mochten we getuige zijn van een ‘Kenyan dowry negotiation ceremony’.

Dit is een Keniaanse ceremonie waarin de families van de aanstaande bruid en bruidegom onderhandelen over de bruidsschat.

We mochten naast de sloppenwijken ook kennismaken met de meer welvarende kant van Kenia. We kijken terug op een weekend met veel interessante ervaringen en boeiende gesprekken.

We zijn van harte welkom om nog een keer terug te komen met onze aanhang, mits we getrouwd zijn haha...

 

Marieke, Joëlle G. en Anne

De homestays zitten er weer op! We hebben het erg leuk gehad.

Eerst dachten we dat we de hele zaterdag zouden moeten gaan schoonmaken,  maar uiteindelijk zijn we naar een dierentuin geweest,  waar we onder andere leeuwen en cheeta's hebben gezien. Heel vet!

Ook interessante gesprekken gehad met een nicht van de familie over o.a. de regering, de sloppenwijken en ontwikkelingswerk.  'S avonds zijn we met z'n drieën naar een mooi (voor de thuisblijvers: beveiligd) winkelcentrum geweest en hebben we gesmuld van een heerlijke hamburger en friet. Genieten! Zondagochtend hadden we het geluk gewekt te worden door een enthousiaste haan, 23 honden, huilende kinderen en apen, dus onze dag begon lekker op tijd! ;) Daarna door naar een uitbundige halleluja dienst, waar we als houterige Nederlanders toch wel beetje opvielen;)

We hebben een goed verblijf gehad, maar het was ook weer heerlijk om "thuis te komen" in het guesthouse. Lekker bijkomen in het zonnetje en ervaringen delen!

 

 

Joëlle B. en Gerieke

Joelle en Gerike werden vriendelijk ontvangen bij familie Muli. Er werd uitgebreid voor ons gekookt en de sfeer was hartelijk.

Zaterdag zijn we op stap gegaan naar het ziekenhuis en de giraffecentre. Hier konden wij de giraffen eten geven en knuffelen. Dit was een hele leuke ervaring. In de avond zowel Nederlandse als Keniaanse spellen gespeeld (scrabble in het Engels e.d.) en liedjes gezongen.

Zondag na een lekker ontbijt (toast, zelfgemaakte koekjes, fruit en Afrikaanse thee) zijn we naar de (jongeren)kerk geweest. Het viel ons op dat de hele dag de TV aanstond en dat ze een vastgesteld dagprogramma niet kennen.