Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

28 november 2015

Dag twee ging van start. Van half 8 tot half 9 stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar, met vers gebakken brood een heerlijk omeletje en niet te vergeten het fruit. Na het ontbijt hadden we even tijd voor onszelf.

Om 11 uur stond de bus klaar voor vertrek, althans, om half 12 zijn we (op tijd) vertrokken. Voor Keniaanse begrippen is een half uur te laat nog prima op tijd!. Don’t try this at home!

 

Verkeersregels kennen ze niet. De Matatu (een kleine bus) vol met Kenianen kwam met gierende banden 5 centimeter voor de bus tot stilstand. Na de shock reden we 1000 meter verder en kwamen aan bij onze bestemming: the supermarket / ‘kleedjesmarkt’…

 

Er moest Keniaanse Shilling gepind worden. Pinautomaten en banken genoeg, functionerende bankautomaten ho maar!

Na een tocht door het winkelcentrum heeft toch iedereen kunnen pinnen..dit houdt in dat de Keniaanse marktverkopers voorlopig genoeg winst hebben gemaakt met al onze inkopen. Dus mensen thuis wees gerust er wordt aan jullie gedacht!

Na Tropical Teun tot timeless Teun omgedoopt te hebben, kon de bus een half uur later vertrekken(de eerste dag moest iedereen een bijvoeglijk naamwoord bij zijn naam voegen met dezelfde beginletter,  zo had Teun zichzelf Tropical Teun genoemd).

De pizza/ wortels/aardappels als lunch bevielen prima (ouders we krijgen genoeg vitamines).

Hierna gingen we in gesprek met de Keniaanse studenten.

We hebben veel geleerd over de cultuur hier, hoe het schoolsysteem in elkaar steekt en hoe ze over taboes denken, zoals bijvoorbeeld homoseksualiteit.

In de avond hebben we heerlijk gezongen in alle talen die wij kennen en zelf het Swahili(dit is de tweede taal van Kenia) kwam aan de pas, zie het filmpje… 

Dennis en Esther hebben ons dit liedje geleerd. Wij hopen dit morgen in de kerk te gaan zingen.

Nu snel slapen, morgen weer vroeg op 07.00…