Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

27 november 2015

Met een prachtige zonsopgang landden we om 6.30 uur Keniaanse tijd (wij lopen hier twee uur voor) in Naïrobi. De luxe in het vliegtuig daarentegen zorgde des te meer voor een groter contrast met de uitstraling van Naïrobi Airport.

 

Nadat iedereen zijn of haar visum had laten controleren en de koffers weer van de bagageband geplukt had, werden we hartelijk ontvangen door onze locale begeleiders Dennis en Esther. Wat opviel was dat er een klein, voor Keniaans begrip een prima busje, aangereden kwam. Hier moesten we met zijn 27-en, inclusief chauffeur in vervoerd worden. Al onze megakoffers werden via het raam naar binnen geloodst door de Afrikanen die dit met alle liefde voor €10,- deden.

 

 

Nog maar net in het busje gestapt, stonden we perplex:  10 minuten geleden stonden we nog bij het vliegveld, 100 meter verderop zagen we een koppel giraffen aan het begin van het Nationale Park tegenover Naïrobi Airport.

 

Door alle modderpoelen en gaten in de weg, werden we vervoerd richting ons Guesthouse Roussel. Onderweg zagen we dat het niet zoals in Nederland gestructureerd geregeld was. Mensen stonden langs en op de weg eten te verkopen en liepen zonder na te denken de wegen over. Het ene moment zagen we armoedige huisjes met golfplaten, nog geen 500 meter verderop zagen we een park met gigantische villa’s.

Met het motto: ‘Gang is alles’, ook al passeer je elkaar met 2 vrachtwagens en een busje, kwamen we na ongeveer 3 kwartier aan. 

 

In het Guesthouse, dat er bijzonder mooi uit ziet en omgeven is door een veilig hek en een prachtige tuin wat net het Paradijs is, werden we hartelijk ontvangen. Na nog wat gegeten te hebben en een paar uurtjes geslapen te hebben, kregen we een korte les over de Keniaanse cultuur.

Gelukkig was dit niet zo lang en konden we, voordat we weer gingen eten, nog even chillen.

We krijgen heerlijk eten, het is toch even uitkijken: de Kenianen eten meer "onderdelen" van de kip dan wij in Nederland gewend zijn.

In de middag krijgen we les over de Keniaanse cultuur en gebruiken.

 

Vanavond kunnen gaan we lekker op tijd naar bed (dat is de planning tenminste (a)), zodat we goed uitgerust voor het afdingen van souvenirtjes bij de winkeltjes en het oefenen van liedjes voor zondag, wat morgen o.a. op de planning staat.

Tot zover! Habari za jioni!*
*fijne avond!