Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

8 december 2014

Na een goede nachtrust in het luxe gasthuis genaamd The Little Daughters of St. Joseph Sisters zaten we vanochtend om 6 uur aan het ontbijt. Daarna vertrokken we in vier aparte busjes naar Narok.
Bij onze eerste stop genoten we van een prachtig uitzicht over de bergen. Na een aantal mooie foto’s bezochten we de ‘moderne’ Masai. Door de capaciteitsopbouw die hier heeft plaatsgevonden, zijn hier nieuwe ontwikkelingen ingezet, zoals het runnen van een kliniek en een school.
De kliniek vonden de verpleegkundigen onder ons erg primitief. Ze zouden hier zelf niet graag behandeld worden, toch zijn er 6000 mensen op deze kliniek aangewezen. De kliniek heeft veel verbetering gebracht op het gebied van gezondheidszorg.
Een stukje verderop mochten we een kijkje nemen in een hutje van de oorspronkelijke Masai. Deze ‘huisjes’ zijn gemaakt van takken en koeienpoep. Eenmaal binnen konden we bijna niet kijken van de rook omdat er een vuurtje was gestookt. We kunnen ons niet voorstellen hoe zij hier kunnen leven omdat het erg klein, benauwd en donker was.
Onderweg naar het nieuwe gasthuis hebben we bavianen langs de weg gezien. Dit is alvast een voorproefje voor de safari van morgen. Hier kijken we allemaal erg naar uit! De komende nachten slapen we iets primitiever dan gewend. Vanavond op tijd naar bed, want om 4 uur staat er alweer een ontbijt voor ons klaar. Op dit vroege tijdstip kunnen we de zonsopgang en de dieren in het natuurpark zien.

Op weg naar Narok; uitzicht over de Riftvalley.

Allerlei dorpjes langs de weg.

In de buurt van Narok bezochten we een school en een gezondheidskliniek.

De uitrusting van de kliniek.

De verpleegkundige met enkele van zijn patiënten.

Bezoek aan een manyatta (Masai dorp) in de buurt.

Binnenin een Masai-huis was het rokerig en benauwd.

 

De kleding van de Masai is heel kleurrijk.

We gingen in gesprek met de "elders" van het dorp over de ontwikkeling van hun gebied.

De Masai leven nog heel traditioneel, maar maken ook gebruik van moderne communicatie, zoals mobiele telefoons.

Daarna op weg naar ons guesthouse.

Het eten was er weer anders dan in Nairobi.