Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

10 december 2014

En daar gingen we weer, terug naar de hoofdstad. We lieten de prachtige omgeving en het wat primitievere guesthouse van het zuiden achter. Koud douchen, klamboes en 2 toiletten voor 22 meiden waren weer verleden tijd. Na ene prachtige rit snel (warm) douchen en weer terug de busjes in. Vandaag hebben we weer serieuze zaken, we mogen in Kenia even snuffelen aan ons eigen vakgebied! We bezoeken 3 organisaties: het Karen hospital ( voor de vele verpleegkundigen), het NCCK voor de HRM & Communicatiestudenten en de studenten van Social Studies bezochten het Nyumbani Childeren Institute.

De National Council of Churches in Kenya was een grote organisatie die meer doet dan alleen kerken verbinden. Ze generen inkomsten door middel van hotels, ziekenhuizen en scholen te runnen. We zagen in het HR-proces veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld het aanbieden van contracten voor maximaal 1 jaar. Dit mogen ze hier onbeperkt blijven doen, waar het in Nederland maar drie keer mag en dan een contract voor onbepaalde tijd wordt. Wij hadden een interessante middag en hebben veel geleerd!

De verpleegkundigen in het Karen hospital waren vooral verbaasd over de hygiëne. Ze mochten onwijs veel zien in het ziekenhuis en verbaasden zich soms over hoe de mensen hier te werk gaan.

In het Nyumbani Childeren Institute, ontmoeten de studenten 128 kinderen die HIV positief waren. Dit was een indrukwekkende ervaring. Nyumbani betekent thuis, dit is ook iets wat de studenten opviel. In het tehuis probeerden ze een hele veilige sfeer te creëren door voor ieder kind een echt ‘thuis’ te creëren met 13 broertjes/zusjes en 2 moeders.

Aan het eind van de dag kwam iedereen moe, maar voldaan thuis. Na het diner sloten we af met een gezellige goodbye-party, geregeld door Ruth & Nelly, onze lieve begeleiders. We kwamen alvast in de kerststemming door af te sluiten met Jingle Bells.

To all our Kenian Friends a happy new year!

Het guesthouse in Narok, waar we twee nachten verbleven.

Vol goede moed terug naar Nairobi, waar één van de laatste programmaonderdelen zou plaatsvinden.

Halverwege een rustpauze, waar we nog wat souvenirs konden kopen.

De groep studenten van Social Studies bezocht het Nyumbani Childeren Institute, in de buurt van guesthouse.

Studenten ontdekken hoe men met kinderen met HIV/Aids in Kenia om kan gaan.

Een andere groep studenten van VPK bezocht het Karen Hospital. Er was meer te zien dan verwacht werd.

Met de arts samen op de foto. We kregen een rondleiding door het hele ziekehuis.

Studenten HRM en Communicatie op de foto voor de ingang van het NCCK-gebouw.

In gesprek met de HRM-manager van de organisatie; er kwamen veel onderwerpen voorbij.

Terug in het guesthouse, samen dineren en in gesprek met andere Kenianen.

Afscheidsfeestje, georganiseerd door Nelly en Ruth, m.m.v. Rianca.

Gezellige lichtjes, liederen, etc.  bracht ons al in Kerstsferen...!