Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

9 december 2013

Nogmaals onze spullen pakken en onze ondertussen vertrouwde kamer achterlaten in Karen, een wijk in Nairobi. In de vroege morgen vertrekken we met een monster van een truck richting Narok. Een plaats in het westen van Kenia. Normaal reizen we met een bus, maar vanwege de safari reizen we met een hoge truck.

Onderweg zouden we stoppen bij een project om daar te horen wat de bewoners doen aan ontwikkelingswerk. Maar wat wij nooit hadden kunnen voorzien was een enorme regenbui. En in Afrika zijn er de gevreesde “black cotton soil” wegen. Op het moment dat hier water op komt, worden deze wegen spek glad en komt menig mens vast te zitten. Zo ook team Kenia Indepth reis 2013.
Van een afstand moet het een mooi gezicht zijn geweest. Een groep gefrustreerde, hysterische en bezwete Nederlanders die druk in de weer zijn met het zoeken naar bladeren, takken, en stenen. Eén van ons, David heeft ongeveer de halve omgeving leeg geplunderd. Als gedreven jungle survivors liepen we te zwoegen om op een bepaalde manier ervoor te zorgen dat de truck omhoog kon komen, naar de plek van bestemming. Helaas werd ons werk niet beloond en hebben we een stuk moeten lopen om vervolgens met een aantal auto's naar ons gasthuis in Narok te worden gebracht.
De truck werd ondertussen met een tractor getrokken naar een plek waar er geen “black cotton soil” was.

Onze docent Kor heeft namens ons zijn beste beentje voorgezet bij de Masai community. Daar is een project, dat we zouden bezoeken. Hij heeft uitgelegd waarom we niet kwamen opdagen en heeft de community vragen gesteld, die wij hadden kunnen stellen. Op die manier werd de relatie met de lokale bevolking veilig gesteld en zou het projectwerk van de lokale organisatie niet worden verstoord.

Aangekomen bij het gasthuis konden we douchen en lekker eten. Morgen staat de wekker om 4:00 vanwege de safari. Dus snel naar bed.

voordat we vertrekken, zorgen we voor een lunchpakket...

in de truck zitten we hoog en hebben we een prachtig uitzicht...

het uitzicht over de Rift Valley is prachtig...

tijdens de korte stops onderweg, worden er snel nieuwe vrienden gemaakt...

een geposeerde groepsfoto...

externe contacten...

na een behoorlijke bui wordt de weg spekglad...

ieder helpt mee om de weg enigszins berijdbaar te maken...

als dat niet lukt, gaan we te voet verder, waarbij ezels onze bagage meezeulen...

eenmaal op de verharde weg, kunnen we meerijden met een aantal kleine busjes, die ons naar het guesthouse weten te brengen...

Kor is namens het team intussen aangekomen bij het rurale community development project bij een Masai gemeenschap...

na uitvoerig met elkaar over het "Participatory Evaluation Process" te hebben gesproken, wordt de vergadering afgesloten met een stevige maaltijd...

we logeren bij de Anglicaanse kerk in Narok...

dat wordt 's nachts slapen onder de klamboe...