Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

7 december 2013

Iedereen werd vanochtend ergens anders wakker. In een villa, groot of juist heel eenvoudig huis. Maar een ding was bij iedereen hetzelfde: de gastvrijheid en de warmte van de mensen. We voelden ons thuis en welkom bij het gastgezin. Na het ontbijt in de verschillende homestays zijn er verschillende activiteiten met de gastgezinnen ondernomen. Twee meiden hebben uren bij de kapper gezeten om hun haren te laten invlechten en meerdere groepjes zijn naar een Keniaanse bruiloft gegaan wat een heel bijzondere culturele ervaring was qua dansen en sfeer. Weer andere studenten zijn naar een Giraffe verblijf gegaan en die gevoerd en geaaid.....

De ervaring van deze dag was voor ieder verschillend, enkelen moesten vanwege buikloop of een enkel incident al wat eerder terug naar het guesthouse, maar een ding is zeker: we zijn heel hartelijk ontvangen en hebben nu echt mogen en kunnen zien hoe het leven in Kenia kan zijn. Gelukkig is ieder aan het eind van de dag weer moe maar tevreden in bed gekropen.
Maandag gaat ieder weer mee naar Narok. Iedereen ziet uit naar de culturen op de savanne en het dierenleven daar. We zullen zien...!

huisvesting in een studentenappartement, een beetje krap...

mooi "middle-class" huis, met een Keniaanse leeftijdsgenoot op een kamer...

sommige studenten worden in de watten gelegd...

een "happy family"...

enkele studenten gaan wel heel ver met de integratie...

weer anderen gaan gezellig op stap met de Kenianen...

op bezoek bij de "giraffe centre" in Nairobi...

er worden verschillende uitdagingen aangegaan...

een groot huis met vele kamers, en dus veel studenten te herbergen...