Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

10 december 2013

Het is 04:00 uur, tijd om op te staan. Vandaag staat de langverwachte safari op het programma. Niemand klaagde over de vroegte van het opstaan en we zaten allemaal vol enthousiasme en energie in de bus. Onderweg zien we al een klein voorproefje van de safari. De eerste gil kwam al vrij snel: een giraffe! Iedereen ging in een tempo naar de kant van de bus waar de giraffe goed te zien was. Er werden tientallen foto’s gemaakt van de giraffes. We waren nog niet in het park, maar we hadden al wel een paar dieren gezien, gazelles, apen en giraffes. Tijdens het rijden zagen we ook een paar unieke Masai dorpjes. Kleine hutjes met daaromheen hout, om de wilde dieren weg te houden. Ook zagen we grote kuddes lopen, waar mensen of kinderen bij liepen uit de Masai dorpen. Om ongeveer half 9 komen we bij de poort van Masai Mara park aan. Het hek gaat voor ons open en we zien een enorm groot gebied. Alleen het uitzicht is al prachtig. Grote vlakten met op de achtergrond hoge bergen en de typisch Afrikaanse bomen, Boabab bomen.

Na nog geen half uur rijden zien we al een van de Big Five: de leeuwen. Vlakbij in een bosje schuilen ze, een mannetje en een vrouwtje. Iedereen is erg enthousiast. Tijdens de safari hebben we veel dieren gezien. Giraffes, maribu’s, struisvogels, leeuwen, cheeta's, olifanten, wrattenzwijnen, buffels en nog meer. In totaal hebben we 4 van de 5 van de Big Five gezien, alleen de neushoorn niet. Maar we zijn ontzettend blij en hebben geluk dat we de andere 4 van de big 5 wel hebben gezien. Toen we eenmaal bij de rivier aankwamen mochten we uit de bus en, onder begeleiding, naar de nijlpaarden en krokodillen kijken. We hebben een paar uur in het park rondgereden en zijn rond een uur of 3 naar het hek terug gereden om vervolgens nog even op de markt te kijken.

Op de heenweg zagen we al de mensen uit Masai mooie sieraden en andere souvenirs verkopen. De heldere kleuren en enthousiaste mensen waren blij met ons en wilde ons graag wat verkopen. Ze starten met een hoge prijs, want het beeld wat zij kunnen hebben is dat ‘de blanke’ veel geld heeft. Omdat wij dit van te voren wisten, hebben we bij sommige dingen proberen de prijs te verminderen. Verrassend genoeg tot hele mooie prijsjes voor hele mooie souvenirs.

Met volle tassen en lege accu’s van de fotocamera’s keerden we terug naar Narok. Daar hebben we nog lekker gegeten in het "guesthouse" en zijn allemaal op tijd gaan slapen.

's morgens heel vroeg aan het ontbijt...

de lunchpakketten liggen al klaar...

met al die worstjes, eieren en pannenkoeken wordt er een stevige bodem gelegd... 

het is nog donker als we vertrekken...

vanuit de bus kunnen er mooie foto's worden gemaakt...

onderweg komen we verschillende Masai gemeenschappen tegen...

de olifanten zijn bij veel studenten populair...

we doen een heel zeldzame ontdekking: een luipaard in de boom...

bij de Mara Rivier zijn er nijlpaarden en krokodillen te zien...

bij terugkeer uit het park, is er de mogelijkheid om souvenirs te kopen...

op de markt moet er behoorlijk worden afgedongen...

wie is hier de CHE-student...?

het voetbalblad is overal populair...

nagenoeg iedereen doet mee met de uitgifte van nieuwe deviezen voor Kenia...