Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Programma Justice Conference

Het christelijke evenement over recht en onrecht vindt plaats in de industriële setting van de Rijtuigenloods in Amersfoort. The Justice Conference werd eerder al gehouden in Chicago, Melbourne, Los Angeles en Hong Kong.

The Justice Conference the NetherlandsSprekers zijn o.a. Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Shane Claiborne (activist en auteur), Ken Wytsma (founder The Justice Conference), bisschop Zac Niringiye en Ruth Padilla (theologe).

 

The Justice Pre-Conference vrijdag 11 november

Bezoekers van de Justice Pre-Conference kunnen kiezen uit verschillende verdiepende programma's rond de de hoofdthema's onrechtvaardige economische systemen, religieuze spanningen en gedwongen migratie. Een deel van het programma van de Justice Pre-Conference bestaat uit korte werkbezoeken in de buurt van Ede gevolgd door een verdiepende masterclass. Voor voorgangers en ondernemers zijn er speciale programma's.

Het avondprogramma bestaat uit een mix van muziek, cabaret en open space.

  Justice Pre-Conference
Datum: Vrijdag 11 november 2016
Tijd: 12.30 - 22.00 uur
Locatie: Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede

 

The Justice Conference zaterdag 12 november

Het zaterdagprogramma bestaat uit een aantal blokken met o.a. sprekers en muziek rond de specifieke thema's van The Justice Conference.

Blok A: Waarom zou christenen recht mee maken in deze wereld?
  Het opmerken van een oneerlijke situatie maakt je onrustig en vraagt om actie. Dat zit diep in mensen en is in de christelijke traditie ook erkent en verder doordacht.Welke motieven hebben gelovigen om zich in te zetten voor een rechtvaardiger wereld? Wat zegt de Bijbel erover, Jezus en de traditie, en hoe werkt dat in de praktijk?

 

  Justice Conference
Datum: Zaterdag 12 november 2016
Tijd: 09.30 - 17.00 uur
Locatie: De Rijtuigenloods
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort
Tickets: Bestel tickets (korting)
Blok B: Hoe kunnen christenen recht mee maken bij religieuze spanningen?
  Vanaf nu wordt het concreter en gaan we drie soorten onrecht in onze omgeving onderzoeken. De eerste betreft religieuze spanningen. In bijna elk hedendaags conflict spelen religieuze verschillen een rol. In Nederland roept vooral de komst van moslim-immigranten vragen op. Alle partijen lijken elkaar hier onrecht aan te doen. Hoe kan dit genezen? Is het mogelijk in vrede samen te leven?
 
Blok C: Hoe kunnen christenen recht mee maken bij onrechtvaardige economische systemen?
  Het waren vooral de bankencrisis en de kredietcrisis die duidelijk maakten dat er machinaties zijn in deze wereld die te groot zijn om te handelen en die tegelijk onrecht instandhouden en verergeren. Dat zien de meeste mensen ook gebeuren in een mogelijke 'Grexit', de uittocht van Griekenland uit de EU, en in de vele vormen van onderdrukking en slavernij in diverse handelsketens. Wie heeft niet met verbijstering gelezen over hoe je smartphone wordt geproduceerd? Hoe zitten deze systemen in elkaar? En valt hier toch iets in te doen?
 
Blok D: Hoe kunnen christenen recht mee maken bij vluchtelingen? (gedwongen migratie)
  Niets beheerste afgelopen jaar zozeer het nieuws als de zogeheten vluchtelingencrisis. De Berlijnse Muur is gevallen, maar we trekken inmiddels overal in Europa nieuwe muren op. Wie vluchtelingen opvangt kan op hoon en felle kritiek rekenen. Hoe kun je als individu in deze situatie iets betekenen? Verergert alle hulp de problematiek alleen maar uiteindelijk? Hoe kun je echt verschil maken?
 
Blok E: Wrap-up