Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Het groot voedseldebat

Meer produceren, minder weggooien of eerlijker verdelen? Het groot voedseldebat met ondernemers uit de regio FoodValley, m.m.v. studenten van de minor ‘Voedsel verbindt’. Voorzitter Arnoud Leerling.

Dinsdag 8 november // 19.30 - 21.30 u // S 1.009

Quote: If tea can't fix it, it is a serious problemWat zijn knelpunten op het gebied van voedsel? Denk aan verspilling, stijgende prijzen en schaarse grondstoffen. Welke oplossingen zijn daarvoor mogelijk? Jeen Nijboer houdt zich als international agribusiness manager bij de Rabobank met deze vraagstukken bezig en leidt het debat in.

Jan Vreugdenhil exporteert melkpoeder met zijn bedrijf Vreugdenhil Diary Foods. Dat wil hij zo duurzaam mogelijk doen. Hoe is dat in een moeilijke markt met lage melkprijzen toch mogelijk?

Als ‘brede boer’ wil pionier Jan Huijgen landbouw en natuur dichtbij de consument brengen. Zijn bedrijf de Eemlandhoeve in Bunschoten is meer dan een biologische boerderij. Er zijn vleeskoeien, een zorgboerderij, natuureducatie, streekproducten, vergaderruimtes, een pluktuin, et cetera.

Floor van Kanten werkt bij biologische zorgboerderij De Hooijlanden in Bennekom. Deze voormalige intensieve veehouderij is sinds 2004 steeds biologischer gaan werken, met de natuur als uitgangspunt. Het moet een plek zijn waar veel mensen van kunnen genieten.

Jan Brouwer is werkzaam bij onderzoeksbureau CDI, onderdeel van Wageningen UR. Wat ontdekt het CDI over voedselzekerheid buiten Europa?