Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Programma Justice Campus

Een wereld zonder onrecht! Hoe kun jij hieraan bijdragen? Doe mee, inspireer en laat je inspireren tijdens The Justice Campus. Van 7-11 november staat recht doen centraal op de CHE, met een GRATIS programma vol sprekers, muziek en debat. Gasten zijn van harte welkom bij de avondprogramma's en kunnen zich via de button aanmelden.

Logo: The Justice Campus - CHE en TEARDe CHE wil de samenleving dienen door het opleiden van professionals die van betekenis kunnen zijn. Voor een rechtvaardiger wereld. The Justice Campus met het thema recht ligt dan ook dichtbij het hart van de CHE.

Een week niet genoeg? Kom dan ook naar de aansluitende Justice Conference op vrijdagavond in Ede en zaterdag in Amersfoort. Een conferentie met sprekers van over de hele wereld, met als doel elkaar aan te moedigen op zoek te gaan naar recht en gerechtigheid.

  • Meer informatie over Justice Conferentie vind je hier
  • Kaarten met korting bestel je hier.


Maandag 7 november Kick-off // Recht op zorg
  Kick-off met Otto de Bruijne en Rogier Pelgrim
11.30 - 13.30 u
Atrium
De officiële start van The Justice Campus voor medewerkers en studenten van de CHE. Met schrijver en kunstenaar Otto de Bruijne, studentenpastor Deja Bosch, Tear-directeur Marco van der Graaf en muziek van Rogier Pelgrim. Otto de Bruijne was in de jaren zeventig mede-oprichter van Tear en werkte jarenlang in ontwikkelingslanden. Het thema recht raakt hem diep en in de kunst vindt hij een uitlaatklep.
  Koken & eten met vluchtelingen
17.00 – 18.00 u Alleen voor minorstudenten Voedsel Verbindt.
  Film & debat: Recht op zorg
19.30 - 20.30 u
S 1.009
Verleen je zorg aan een verkrachter en moordenaar? Help je anderen als je zelf hulp nodig hebt? Waar ligt de grens van neutraliteit? Over deze dilemma’s gaat de film ‘In a better world’. Aansluitend debat over issues in de wereldwijde zorg. Meer informatie »
Dinsdag 8 november theater // groot voedseldebat
  Interactieve theatervoorstelling
12.00 - 13.00 u
Atrium
Rixt Visser is theaterdocent en werkt bij Tear. Samen met studenten van de minor ontwikkelingssamenwerking neemt ze je mee in een interactieve theatervoorstelling.
  Recht doen buiten de CHE
14.00 – 17.00 u Alleen voor minorstudenten Discipelschap en Leiderschap.
  Daklozen ontmoeten met straatpastor Max
16.00 – 17.00 u Alleen voor minorstudenten Hoezo Armoede.
  Koken & eten met alleenstaanden
17.00 – 18.00 u Alleen voor minorstudenten Hoezo Armoede.
  Het groot voedseldebat
19.30 - 21.30 u
Atrium
Meer produceren, minder weggooien of eerlijker verdelen? Het groot voedseldebat met melkpoederfabrikant Jan Vreugdenhil, brede boer en pionier Jan Huijgen en andere ondernemers uit regio Food Valley; debatleider Arnoud Leerling. Meer informatie »
Woensdag 9 november bestrijding mensenhandel // filmpremière
  Gerald Troost
12.00 - 13.00 u
Atrium
Muziek in het Atrium! Geniet van je lunch bij de klanken van Gerald Troost.
  Recht doen buiten de CHE
14.00 – 17.00 u Alleen voor minorstudenten Discipelschap en Leiderschap.
  Bestrijding Mensenhandel
16.00 - 17.00 u
Locatie volgt
Studenten van de minor ‘Aanpak Mensenhandel’ presenteren over diverse deelonderwerpen: Awareness campagne algemene mensenhandel; Documentaire over labels en keurmerken; Awareness campagne over de gevaren van internet; Jongensprostitutie.
  Koken & eten met alleenstaanden
17.00 – 18.00 u Alleen voor minorstudenten Voedsel verbindt.
  Filmpremière: Not my life
19.30 - 21.30 u
S 1.009
Vanavond de eerste Nederlandse vertoning van ‘Not my life’. Een documentaire over wereldwijde mensenhandel en moderne slavernij. Kindsoldaten, dwangarbeid, orgaanhandel en de seksindustrie: wat kun jij doen om dit tegen te gaan? Aansluitend discussie onder leiding van Tamme de Leur. Meer informatie »
Donderdag 10 november keynote // sociaal & groen // iedereen gelijk
  Creatieve workshops & presentaties
09.00 - 11.30 u
Locatie volgt
Workshops van Charissa Bakema (CHE-docent) en Annemarthe Westerbeek (Micha Nederland). Presentaties van minorstudenten Oude Testament en Peace en Justice.
  TimZingt
12.00 - 13.00 u
Atrium
Muziek in het Atrium! Geniet van je lunch en lach mee met liedjescabaretier TimZingt.
  Keynote speakers
14.00 - 18.00 u
Locatie volgt
Ken Wytsma is oprichter van de internationale Justice Conference. Als kind woonde hij met vijf vluchtelingen uit Cambodja in huis. Deze ervaring vormde zijn passie voor het strijden voor Bijbelse gerechtigheid.
Theologe Ruth Padilla komt uit Costa Rica. Zij gelooft in een ‘integrale missie’: zending en diaconaat, evangelisatie en sociale actie vloeien helemaal in elkaar over.
  Inspiratiepitches ‘Sociaal en groen’
15.00 - 18.00 u
Locatie volgt
Met Tony’s Chocolonely, God in de Supermarkt, Hoofdredacteur Lonneke van Genugten van tijdschrift OneWorld en Wim Hasselman van stichting Woord en Daad over een splinternieuw programma in West-Afrika.
  Iedereen gelijk
19.30 - 21.30 u
S 1.009
Harcourt Klinefelter was persvoorlichter en speechschijver voor Martin Luther King. Nog altijd zet hij zich in voor zijn gedachtegoed. Toen in Amerika, nu in Nederland. Een interactieve avond over gelijkwaardigheid en discriminatie. Debatleider Ben Manusama. Extra: studenten met niet-Nederlandse achtergrond over de mate waarin zij discriminatie ervaren op de CHE. Meer informatie »
Vrijdag 11 november mensenhandel // gerechtigheid
  Ervaringsdeskundige mensenhandel
10.00 - 11.30 u
Locatie volgt
Ooit werkte ze gedwongen in de prostitutie. Nu helpt ze jongeren bij het ontwikkelen van een sterke identiteit en positief zelfbeeld. Een interview met deze ervaringsdeskundige over haar leven en missie. Ook geven minorstudenten ‘Aanpak mensenhandel’ een presentatie.
  Schrijvers voor gerechtigheid
12.00 - 13.00 u
Atrium
Muziek in het Atrium! Geniet van je lunch en luister naar de muziek en teksten van Schrijvers voor Gerechtigheid.