Robert Doornenbal

Lid kenniskring Geestelijk Leiderschap

Meer weten??  

Bart Cusveller

Lector Verpleegkundige Beroepsethiek

Meer weten??  

Vera Prins

Student Communicatie

Meer weten??  

Video en streaming

Een video moet ergens vandaan komen via internettechnologie: hier enkele zaken.

Een uitgebreide engelstalige site met beeldmateriaal voor het onderwijs (uit de VS), een soort Beeld & Geluid. Ook het amerikaanse congres heeft een eigen videodatabase.

NB Een vorm van Youtubes (sinds 2005) voor het onderwijs: klik hier voor TeacherTube.

Er zijn overigen meer sites dan YouTube waarmee je je films op het internet kunt zetten, de zogenaamde 'video hosting sites' of 'videosharingsites': Facebox , GoogleVideo (nam Youtubes over in 2006 maar hield het gescheiden), Revver (in 2006 gelaunched), blip.tv, grouper, clipsermyspacevideo (2003), Yahoo!Video (in 1994 opgericht), 123video (sinds 2005) en Vimeo (sinds 2004 AANRADER ook vanwege de vele integratieve tools), iFilm en Break.com (beiden sinds 1998!), 4You en Strimoo (een videosearch-site).Inmiddels is de eerste ook weer van het toneel verdwenen: Veoh

Een nieuwkomer is Viddix: een combinatie van YouTube en Powerpoint. Ook een nieuwkomer in 2008, met een Ilse-achtergrond is Zie.nl. En je ziet ook videosharingsites voor doelgroepen komen: TeacherTube (voor docenten) en Own3D (voor gamers).

Andere invalshoeken
Een site, VideoSift (2006), geeft als video aggregator verzamelde videobeelden door, en kijk hier voor enige recente info van het ICTO over dit soort zaken.
Ustream.tv geeft een online kanaal door: je kunt je eigen kanaal realtime open zetten...

Voor het onderwijs kun naar animoto (met diverse extra mogelijkheden) of naar teachertube.