Robert Doornenbal

Lid kenniskring Geestelijk Leiderschap

Meer weten??  

Bart Cusveller

Lector Verpleegkundige Beroepsethiek

Meer weten??  

Vera Prins

Student Communicatie

Meer weten??  

Streaming in onderwijs

Hier staan de zaken rond streaming in het onderwijs

Kijk links voor een verzameling internetlinkkoppelingen, een site over streaming in VO en PO en een interessante  weblog. En wanneer je YouTubefilmpjes wilt downloaden zijn hier 25 mogelijkheden verzameld (met reacties)...  Een aanrade is wat mij betreft: VDownloader.

Klik hier wanneer je niet precies weet wat streaming is...of  kijk dan naar deze animatie (als je meer een 'beelddenker' bent ;-).

Binnen de surfcommunity is h.e.e.a. verzameld rondom streaming : een uitgebreide site, soms wat technisch en diepgravend voor beginners... Ook Teleblik vraagt toekomstige leraren om filmpjes: een originele promo.

Hier staat een good practice rond het gebruik van streaming video in het onderwijs. Een overzicht van streaming en onderwijs kun je vinden op de Digitale Didactiek - site.

De RUG werkt met anderen aan diverse ICT - projecten, ook met streaming. Ook werkte de RUG in 2002-2004 samen met verschillende partners aan het in mijn ogen sublieme project (voor zo'n 7 ton) Davideon. Een uniek project binnen het onderwijs, met Beeld en Geluid.

En kijk eens hier voor een interactief, commercieel tv-communicatiekanaal. Mijn laatste vondsten: viddix.com, interessant voor het onderwijs vanwege hun combinatie van video en het web, en ook Robeco begint met een eigen kanaal.

Hieronder een leuk filmpje van de startpagina van een Videosite (5 min.) Na al deze tekst een amusante afwisseling!

 

 Online Videos by Veoh.com