Robert Doornenbal

Lid kenniskring Geestelijk Leiderschap

Meer weten??  

Bart Cusveller

Lector Verpleegkundige Beroepsethiek

Meer weten??  

Vera Prins

Student Communicatie

Meer weten??  

Onderzoek TFS

ONDERZOEK TFS

Hier wil ik inhoudelijk bezig zijn met het onderzoek op het terrein van deze twee markten

Meer onderzoek is te vinden op de subsite Onderwijs en Video, mijn praktische site, waar van alles staat op het gebied van video.

NAVIGATIE: binnen onderzoek verzamel ik ook kennis en illustraties rondom enkele thema van videogebruik in het onderwijs. 

 

TIPS

De website museum.tv (Chicago) laat o.a. een TV-avond zien, op de amerikaanse tv. Ik heb gekeken naar die van een vrijdagavond uit de herfst van 1964. Opvallend het aantal reclames en gesponsorde programma's.

Een goede site met (gratis) wetenschappelijke artikelen is de Journal of Virtual Reality and Broadcasting. Hier en daar wat technisch.

Het National Media Museum (UK) heeft ook een YouTube-kanaal.

Meer afleveringen over de geschiedenis van fotografie & film geeft dit kanaal. met een aantal oude docu's en zelfgemonteerde clips over Frank Hurley, JH Lartigue, Diane Arbus, Annie Liebowitz, Andreas Feininger en Henri Cartier-Bresson.

Photoshoppen in WO I: een website rond oa Frank Hurley.

Deze website is het product van een onderzoeksproject aan de Universiteit Gent (o.l.v. prof. dr. Bruno De Wever) omtrent het gebruik van historische speelfilm als didactisch instrument binnen het geschiedenisonderwijs. Zie ook bij Onderwijs & Video.

Om het vak een beetje te leren zien is dit een goede docu over het geheim van de 'méthode Dardenne'? Jan Blondeel licht een tipje van de sluier op in deze Canvas-documentaire (Belgie, 2009). De beide broers Dardenne komen uit de videowereld en vertellen openhartig over hun veelbekroonde werk.

Sprekers:

Kijk ook op de site van Filmeducatie: http://www.filmeducatie.nl/lezingen-workshops/workshopleiders

Harry Peters is een veelgevraagd gastspreker en expert op het gebied van de literaire verfilming. Hij is sinds 2005 verbonden aan Film by the Sea als programmeur, inleider van films en interviewer. Daarnaast publiceert hij regelmatig in diverse Nederlandse film- en cultuurmedia.

Jan Salden is docent filmtheorie en geschiedenis op de Academie van Beeldende Kunsten Maastricht en bij EYE Film Instituut. Hij is momenteel nog altijd te horen als vaste filmrecensent van L-1, de radio-omroep van de provincie Limburg. Jan Salden geeft regelmatig inleidingen bij films in de filmtheaters.

Barbara Devilee, tel.: 020-5951714, e-mail: b.c.m.devilee@hva.nl