Robert Doornenbal

Lid kenniskring Geestelijk Leiderschap

Meer weten??  

Bart Cusveller

Lector Verpleegkundige Beroepsethiek

Meer weten??  

Vera Prins

Student Communicatie

Meer weten??  

Filmstudies (O&O)

ONDERZOEKSPODIA TFS (in Vlaanderen en Nederland)

Binnen de Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent is een Werkgroep Film- en Televisiestudies actief met een uitgebreide site rond hun werkzaamheden.

In Leuven heeft men ook Populaire Cultuur en televisiestudies en doet men o.a. naar de Vlaamse TV-cultuur studie. Dit departement heeft ook een afdeling Filmstudies.

Tot slot nog een Belgische school: te Antwerpen heeft men ook een uiterst interessant programma.

De UvA biedt al jaren een studierichting Televisiestudies aan, binnen Media en Cultuur; inmiddels is het een Mastertraject aan het Instituut Mediastudies van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Utrecht kent Mediastudie en ook Film- en televisiewetenschapEr is ook nog een typische HBO-opleiding Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). En ook Leiden en Twente doen iets aan film/tv/video-studie.

In het buitenland is dit een interessante website: Society for Cinema & Media Studies (SCMS). Ze brachten oa een document uit rond goed onderwijs in video (2007).

 


Opgemerkt:

Iets anders: een opleiding voor camera en regie: http://www.cameracollege.nl/index.php/het-college/cameracollege-uitleg.html