Robert Doornenbal

Lid kenniskring Geestelijk Leiderschap

Meer weten??  

Bart Cusveller

Lector Verpleegkundige Beroepsethiek

Meer weten??  

Vera Prins

Student Communicatie

Meer weten??  

Onderzoek F en R

Wie doen er onderzoek en publiceren veel over film en religie?

Onderzoek naar film kan op vele wijzen gebeuren, dus ook naar het thema van religie & film. Hier staan enkele zaken die van belang zijn voor mijn eigen onderzoek naar protestantse elementen in de film en de receptie van film bij protestanten.

Karel Dibbets is filmwetenschapper en heeft een interessante website. Daar staat bv een link naar 2 theaters in Den Haag die de film-educatie voorstonden (jaren 40). Overigens is dit een leuke site, met veel info over filmgeschiedenis.

Wanneer je over plaatsen en hun bioscopen iets wilt weten kun je naar de site Cinema Context Films.

De Nederlandse Film DataBase (NFDB) kan natuurlijk ook als belangrijke bron dienen. 

 

De organisatie KFA-filmbeschouwing promoot films met artistieke en levensbeschouwelijke kwaliteiten, met een uitgebreide website en actuele artikelen en links.

Een buitenlandse tegenhangers zijn de Decent Films Guide , de Faith & Film Critics Circle, Interfilm (een duitse databank, met een groot aantal links) en de bredere Senses of Cinema ( an online journal devoted to the seriousand eclectic discussion of cinema).

Voor onderzoek kan ook dienen: het Journal of Religion and Film (Universiteit van Nebraska), JoyOfMovies en de Strictly  Film School. Websites met beschouwelijke artikelen en aandacht voor levo (levensbeschouwlijke vorming).