Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

CHE start in 2018 twee ICT-opleidingen

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) start per schooljaar 2018-2019 twee nieuwe opleidingen: een Bachelor of ICT en een Associate degree (Ad) ICT Services, beiden binnen het domein techniek. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in februari 2017 toestemming gegeven voor het starten van beide bekostigde opleidingen. De CHE ontwikkelt komende tijd, in samenwerking met het ICT-werkveld in de regio Food Valley, de ICT-opleidingen om in het najaar de accreditatie van de NVAO te verkrijgen.

De opleidingen gaan voorzien in de vraag vanuit het werkveld, zowel landelijk als ook regionaal, naar hoger opgeleide ICT-ers. De nieuwe uitdagingen onder invloed van digitalisering vragen om nieuwe vormen van professionaliteit, zowel binnen de domeinen waar de CHE al voor opleidt, als binnen het werkveld ICT zelf.

Bachelor of ICT – voltijd
ICT (Informatie- en communicatietechnologie) is overal. Op je smartphone en laptop, maar ook in het bedrijfsleven zijn deze technologieën niet meer weg te denken. Sterker nog, daar ligt nog een toekomst open en de vraag naar ICT-talent blijft toenemen.
De hbo-opleiding ICT is een 4-jarige opleiding waarin jij (nieuwe) ICT-oplossingen leert ontwikkelen en realiseren. Jij bent hierin de verbinder tussen de bedrijfsprocessen, de techniek en de mensen. Je hebt niet alleen aandacht voor het doel en de mogelijkheden, maar ook voor de manier waarop ICT gebruikt wordt en de dilemma’s hierin. Deze opleiding biedt toekomstperspectief voor jou en de wereld om je heen. Lees meer >>

Associate degree ICT services
Wil jij je verder ontwikkelen als ICT-professional, je kennis verdiepen en aan de slag met bijvoorbeeld multidisciplinair samenwerken? Maak dan kennis met de Associate degree (Ad) ICT Services. Je leert op een mensgerichte manier ICT-oplossingen beheren, ontwikkelen en vernieuwen waardoor jouw organisatie beter in kan spelen op de wensen van de klanten.
De Associate degree is een een- of tweejarige opleiding die tussen het mbo (niveau 4) en het hbo (niveau 6) in zit. De opleiding is qua inhoud pittiger dan een mbo-opleiding, maar korter en praktijkgerichter dan de hbo-bachelor.
Je kunt deze Associate degree volgen als je minimaal een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak hebt en werkzaam bent in een ICT- functie. Na afronding van het Ad-programma kun je in twee jaar je Bachelor of ICT (uitstroomprofiel ICT & Business, in voltijd) halen. Lees meer>>

Samenwerking met het bedrijfsleven
De ICT-opleiding is nieuw in Ede. Samen met bedrijven uit de regio bouwen we aan een opleiding die aansluit bij actuele ontwikkelingen en jou opleidt tot een ICT-professional waar vraag naar is. Een deel van de docenten is werkzaam bij deze ICT-partners.

Contact
Heb je vragen? Mail naar opleidingict@che.nl of bel 0318-696300.