Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Sociale Studies

Onbevangen en gelukkig in het leven staan is niet voor iedereen weggelegd. Verstoorde relaties, een depresie, handicap of verslaving kunnen een groot struikelblok vormen en iemands leven soms helemaal ontregelen. De 'social worker' probeert deze patronen te doorbreken en helpt mensen de eigen mogelijkheden en kansen te ontdekken. De academie Sociale Studies leidt social workers op en biedt vervolg opleidingen en cursussen. Ook doet zij veel praktijkonderzoek.

Word Social Worker en studeer SPH of MWD
Bij de academie Sociale Studies kun je de opleidingen SPH en MWD volgen, in meerdere varianten. Bij de twee voltijdopleidingen (SPH en MWD), deeltijdopleidingen (SPH en MWD) en de duale opleiding (SPH) studeren in totaal zo'n 1300 studenten.

Professionals ontwikkelen zich verder
De academie Sociale Studies heeft ook een groot opleidingenaanbod voor professionals. De Contextuele Hulpverlening en Begeleidingskunde zijn twee grote pijlers binnen dat aanbod, daar hebben we ons de afgelopen jaren in gespecialiseerd. Daarnaast zijn Speltherapie en de opleiding tot buurtcoach/sociaal werker maatschappelijke ondersteuning twee belangrijke opleidingen. Verder werken we veel op maat voor en met organisaties. Marianne Verhage, Manager Nascholing (mverhage@che.nl) hoort graag van u.

Onderzoek naar Jeugd en Gezin
Voor een goede verbinding tussen theorie en praktijk is onderzoek nodig. Wat werkt er, en waarom? Het lectoraat Jeugd en Gezin houdt zich met die vraag bezig. Zij richt zich op het brede (werk)veld van de psychosociale hulpverlening aan Jeugd en Gezin. Meer specifiek; het lectoraat richt zich op het snijvlak van hulp aan jongeren in opvoedingssituaties en aan hun ouders / opvoeders. Lector Martine Noordegraaf komt graag met u in in contact (mnoordegraaf@che.nl).

Trialogisch onderwijs
SPH en MWD zijn (als pilot) gestart met een nieuwe manier van onderwijs, trialogisch leren. Een manier van onderwijs waarbij het werkveld een veel grotere plek heeft. Het idee is dat alle drie betrokken partijen (werkveld, student en docent) leren tijdens de samenwerking. Kennisdeling op zijn best dus. Voor meer info kunt u bij Chris Stroo terecht (cstroo@che.nl).

Midden in de praktijk
Het gaat er niet om of onze theorieën mooi en goed zijn, het gaat erom dat onze studenten en professionals een goede (of betere) social worker worden. En dat kan alleen met hulp van de praktijk. Stage, gastlessen, afstudeeropdrachten, praktijkonderzoek, docenten die ook therapeut zijn en voortdurende nascholing, de praktijk is altijd dichtbij.

Met uw vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij: Socialestudies@che.nl.