Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Academie Journalistiek & Communicatie

Wat is nieuws? Hoe bereik je wie je wilt bereiken? Onze informatiesamenleving vraagt om mensen die door de bomen het bos nog kunnen zien. Die selectie van media, taal en informatie vormt de kern van de opleidingen Journalistiek en Communicatie op de CHE. Met één groot verschil: de journalist verzamelt en verwerkt nieuws en achtergronden, de communicatiemedewerker vertelt het verhaal van bedrijven en organisaties en verspreidt informatie.

Word journalist of communicatieprofessional
Bij de Academie Journalistiek & Communicatie kun je de opleidingen Journalistiek en Communicatie in voltijd volgen. Voor vwo-ers is er een speciale driejarige voltijdse route. Beide opleidingen bieden verschillende specialisaties, minoren en afstudeerrichtingen. Aan de academie studeren in totaal zo’n 600 studenten.

Professionals ontwikkelen zich verder bij de CHE 
Transfer Journalistiek & Communicatie zet haar ervaring, expertise en kennis van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied in voor professionals die zich willen blijven ontwikkelen. Of het nu gaat om een mediatraining, post-hbo social media of cursus creatief tekstschrijven. CHE-Transfer is CEDEO-erkend voor maatwerk en open inschrijving.

Onderzoek naar Religie in Media en Publieke Ruimte
Hoe kunnen communicatiedeskundigen duurzame relaties scheppen en verbindingen tussen mensen leggen? En hoe kunnen journalisten ruimte geven aan diversiteit aan religieuze opvattingen, ook als overtuigingen met elkaar botsen? Op deze en andere interessante vragen wil het lectoraat een antwoord proberen te vinden. Een belangrijk deel van de werkzaamheden van het lectoraat bestaat uit het doen van praktijkonderzoek om een goede verbinding tussen het onderwijs, maatschappelijke organisaties en de samenleving te creëren.

Midden in de praktijk
Kern van de academie Journalistiek & Communicatie is dat onze studenten als aankomende professionals een goede (of betere) journalist of communicatiedeskundige worden. En dat kan alleen met hulp van de praktijk. Studenten maken kennis met de praktijk door stage, gastlessen, afstudeeropdrachten, praktijkonderzoek, het opzetten van miniondernemingen en docenten die ook werkzaam zijn in het werkveld. De praktijk is altijd dichtbij.