Aart Jongeman klein
  • Aart Jongejan

Aart Jongejan

Student Bedrijfskunde MER

 
Marjet van Laar
  • Marjet van Laar

Marjet van Laar

 
Lauwrens Sneep
  • Lauwrens Sneep

Lauwrens Sneep

Student Leraar Basisonderwijs

 

Gezondheidszorg

Kiezen voor verpleegkunde is kiezen voor veelzijdigheid en verantwoordelijkheid: je begeleidt en verzorgt zieke, gehandicapte of stervende mensen; je bespreekt de gevolgen van hun ziekte met hen en maakt afspraken over zorg met de familieleden.

Je bent planner, zorgverlener en coach in één. Het vraagt van je dat je betrokkenheid bij mensen en de samenleving combineert met verpleegkundige wetenschap. De opleiding Verpleegkunde opent deuren naar diverse werkvelden waaraan jij een waardevolle bijdrage kunt leveren.

Opleiding
De Academie Gezondheidszorg biedt de opleiding Verpleegkunde aan in verschillende varianten. De meeste studenten kiezen voor de voltijdse route van vier jaar. Daarnaast kun je de opleiding deeltijd of duaal volgen. Voor vwo’ers en mbo’ers is er de mogelijkheid om de opleiding versneld te volgen.

Professionals 
Transfer Gezondheidszorg biedt vanuit de academie (post-hbo)opleidingen, cursussen, advies en onderzoek aan. Veel docenten van de CHE stellen hun kennis en expertise beschikbaar en de academie werkt nauw samen met zorginstellingen in heel Nederland. Daarnaast biedt Transfer Gezondheidszorg maatwerk en zijn wij in staat in te spelen op de specifieke vraag van uw organisatie. 

Lectoraat
Het lectoraat Verpleegkundige Beroepsethiek doet onderzoek naar ethiek in de zorg. In de praktijk wordt zorg als het ware in een mal gedrukt van technische en beleidsmatige beheersing. Verpleegkundigen blijken niet veel invloed te ervaren op die organisatorische belemmeringen en kunnen die ook niet altijd goed expliciteren. Het lectoraat Verpleegkundige Beroepsethiek wil daarom graag met verpleegkundigen en organisaties in de praktijk nagaan hoe verpleegkundigen de verantwoordelijkheid in de spanning met de organisatorische context expliciet kunnen maken en vorm kunnen geven.