• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Wednesday 13th

Vandaag gingen we naar het gebied waar veel Amish wonen.

Daar bezochten we de Amish op een school, in een winkel en bij een familie thuis.

Dr. Bechtold wilde graag dat we eerst de beweegredenen van de Amish begrepen en organiseerde vooraf een klein college waarin wij de Amish leerden begrijpen. Daar deelde hij ook verschillende Nederlandse spullen uit die wij zouden presenteren op de school.

Aan het begin van de middag reden we naar de Amish die op slechts drie kwartier van het Messiah College wonen.

We zagen steeds meer door paarden getrokken wagentjes naarmate we Lancaster naderden. Telkens exact hetzelfde wagentje; niemand is beter en iedereen is gelijk, daarom zijn alle spullen ook gelijk.

De school was een bijzondere ervaring. Zeer gedisciplineerde kinderen tussen de leeftijd van 5 en 14 jaar zitten bij elkaar in de klas en krijgen les van een juf van slechts 18 jaar en haar assistent.

De kinderen houden van zingen en zijn erg leergierig. Onze presentaties gingen goed en we hebben Nederland neer weten te zetten als een ‘awesome’ land.

Daarna reden we richting een winkel waar we Quilts konden bekijken. De Amish hebben ongeveer een maand nodig om een enkele sprei te maken, maar ze zijn erg warm en zien er enorm gedetailleerd uit.

Aansluitend hadden we een diner bij een familie thuis. Zelden werden we zo verwend en het was het lekkerste wat we hebben gegeten tot dusver in Amerika. De Amish zijn zo gul en zo vrijgevend, een hele bijzondere ervaring om mee te mogen maken.