• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Tuesday 12th

Smores met een vleugje sneeuw.

Om 12u vertrokken we met de bus richting Herr's Snack Foods, in Nottingham PA, een bekend Amerikaans merk voor o.a. chips.

We kregen daar een 'Snack Factory Tour' en zagen hoe de verschillende fases van het maken van chips eruit zagen. En wat is een tour door een chipsfabriek zonder chips te proeven? We kregen dus ook net gezoute warme chips te eten, vers van de band!

Na afloop van de tour mochten we vragen stellen aan twee werknemers over de gang van zaken binnen de Herr's.

In de Herr's Gift Shop hebben vele hun slag geslagen en enorme hoeveelheden aan chips gekocht. De één een giftbag vol verschillende soorten chips, de ander afgekeurde zakken chips voor $0,17 per zak.

Op de terugweg begon het te sneeuwen (woohoo!). En toen we aan kwamen bij het huis van Dr. John Bechtold lag er al een aardig laagje.

In huize Bechtold werden we heerlijk verwend met een diner: gepofte aardappels, karbonade, kip, asperges en andere groentes.

En als toetje: typisch Amerikaanse smores (marshmallows met chocolade tussen biscuitjes) bij het kampvuur buiten maken. Ja, in de sneeuw. Maar het kampvuur en de smores waren daardoor juist extra lekker.

Na het kampvuur gingen enkele studenten naar huis en bleef de rest om film te kijken in de 'man's cave' van het huis.

Omdat we morgen naar de Amish gaan, ging de film (Witness) dus heel toepasselijk over de Amish. Als afsluiter van de dag kregen we overheerlijke, zelfgemaakte cheesecakes met aardbei of Nutella.
Kortom: een ouderwets gezellige dag in het verre Amerika.

En morgen dan eindelijk in het echt: de Amish!