• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Thursday 7th

"Guns everywhere and a dressing on the side"

Vandaag ben ik, Marieke, in alle vroegte opgestaan om in de gure wind te gaan hardlopen. De kou en mijn warme bed hielden mij in eerste instantie nog tegen, maar Messiah College heeft een omgeving waar je u tegen zegt en het terrein smeekt je bijna om er met je benen over heen te galopperen.

De campus is namelijk gelegen op een heuvelachtig landschap, met verharde paadjes die je over het hele terrein leiden. En... het mooiste komt nog: Messiah College heeft een heuse ateletiekbaan. Sport staat bij de Amerikaanse Universiteiten hoog in het vaandel - zelfs letterlijk - want hoe meer prijzen, hoe beter. Messiah College is dan ook naast de ateletiekbaan uitgerust met een zwembad, een basketbalzaal, een fitnesscentrum en een indoor renbaan.

 

Om negen uur hadden we afgesproken om met de Dutchies (de Nederlandse groep van de CHE) te gaan ontbijten. Nee, het is geen bescheiden boterhammetje met kaas. Voor zo'n vijf dollar kun je alles maar eten wat je wil! Scrambled egg met bacon, worstjes, verschillende groenten, een soort aardappelkroketjes, bagels, geroosterde broodjes, yoghurt met allerlei soorten muesli en fruit: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het eten. Niet gek dat we dan ook drie keer heen en weer liepen om zoveel mogelijk op je bord te scheppen. Ik vermoed dat we over twee weken als tonnetjes terugkomen, maar dat ter zijde.

Om 10.00 uur werden we verwacht in ons eerste college van John Bechtold over de Amerikaanse cultuur. En... alsof we niet genoeg hadden gegeten tijdens het ontbijt: het college begon met een goede bak koffie en heerlijke donuts in alle soorten en maten. Dit zouden ze op de CHE toch ook een moeten doen! We bespraken de verschillen tussen de Amerikaanse en Nederlandse cultuur en het was interessant om te zien dat de Amerikaanse workflow erg verschilt met de onze. Nederlandse mama's krijgen bijvoorbeeld maar liefst vier maanden zwangerschapsverlof, terwijl de Amerikaanse mama's maar drie weken krijgen.

 

Om 13.00 uur gingen we naar WITF, een publiek TV station in Amerika. We kregen een rondleiding door het gebouw en door de studio's.

We mochten vragen stellen aan de HR manager en de producer, en dat was zowel voor de journalisten, communicatiemensen als HR-studenten interessant!

Als afsluiter mochten we zelf nog even het nieuws presenteren.

Na de rondleiding in WITF zijn we naar een ontzettend grote winkel gegaan speciaal voor outdoorartikelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was daar te koop.

Cowboyhoeden, tenten, boomzitjes (voor als je in de boom wil zitten?!) kruisbogen...

Maar het mooiste van alles waren de wapens. Grote geweren en glimmende pistolen, ze lagen zo voor het oprapen.

Tussen de 500 en 1500 dollar kun je een mooi geweertje uitzoeken en thuis een beetje uitproberen. De kogels liggen ernaast in de schappen. Gek toch, dat je dit zo in de winkel kan kopen?

Eenmaal weer terug aten we een avondmaaltijd in de Union, een soort studentencafé waar je een verse avondmaaltijd kunt halen. Persoonlijk besloot ik maar voor een salade te gaan, met een 'dressing on the side' want ik heb na een aantal dagen in Amerika al begrepen dat de Amerikanen anders je salade laten verzuipen in de dressing. Nu kon ik zelf tenminste een bescheiden scheutje dressing aan mijn groenvoer toevoegen. Al met al: een aardig volle, maar leuke dag!

Tot de volgende!