• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Thursday 14th

Howdy y'all!

Vandaag zijn drie studenten van sociale studies naar de Children's advocacy center geweest.

Dit was een organisatie dat kinderen opvangt die zijn mishandeld en/of misbruikt. Ze worden hier onder andere onderzocht.

We hebben een rondleiding gekregen en de verschillende kamers gezien waar de kinderen lichamelijk onderzoek hebben en waar er met ze gepraat wordt.

Hier wordt onderzocht wat er gebeurd is. Op een kindvriendelijke manier. Vervolgens hebben we met een medewerkster gepraat. Ik (Marit) vond het erg heftig, omdat ik met m'n neus op de realiteit werd gedrukt.

De verhalen die ik hoorde, raakte mij echt. Sommige kinderen hebben al veel moeten doormaken. Ik vond het wel hoopvol om te zien dat er zulke organisaties bestaan die kindvriendelijk het recht handhaven.

De communicado's, journalisten en een verdwaalde HR-student brachten vandaag een bezoek aan de radio- en tv-studio van Messiah.

De dienstdoende communicatieprofessor vertelde dat de nieuwe studio, die ongeveer een jaar oud is en ongeveer 3 miljoen dollar gekost heeft, alleen nog maar gebruikt wordt door ongeveer 25 studenten van de school. Er moest duidelijk nog wat gesleuteld worden aan de marketing van de media opleidingen. Na een bezoek in de TV-studio was de radiostudio aan de beurt.

Vanuit deze studio werd een fm-radioprogramma gedraaid, een magazine geproduceerd en alle social media kanalen gemanaged. Dit alles werd gedaan door studenten van Messiah. Super tof dus!

Vervolgens gingen we naar de farm show. Dit was een soort beurs waar van alles was wat met het boerenleven heeft te maken.

Zo zagen we onder andere tractors, maar ook dieren als koeien, konijnen en geiten. Verder was er een foodcourt, mijn favoriete gedeelte.

Hier was van alles te eten, op z'n Amerikaans. Oftewel, vet eten! Zo was veel van het eten gefrituurd. Er was bijvoorbeeld, gefrituurde carrot cake en gefrituurde uien.

Zelf had ik vis nachos, erg bijzonder. Ook waren er nog de lekkernijen als pizza en pretzels en natuurlijk cherry coke! We hebben ons hart opgehaald. :)

Na onze buik gevuld te hebben met vettigheid, gingen we naar de Rodeo! Amerikaanser kan niet. Het gebeuren vond plaats in een grote arena.

Cowboys reden rond op hun paarden, compleet gekleed in het typische cowboy kostuum inclusief cowboyhoed.

Het gebeuren begon met het zingen van het volkslied. Maar er werd ook gebeden. 'Heer zorg ervoor dat er geen gewonden vallen en dat de dieren geen pijn hebben' Vervolgens werden er de vreemdste capriolen uitgehaald waarbij een cowboy zich vanaf zijn paard op een stier worp en hem naar de grond werkte en vastbond.

Dit vond ik wel een beetje naar om te zien, het ging er ruig aan toe. Ik vond het wel gaaf om te zien hoe de cowboys probeerde om zo lang mogelijk op een wild paard te proberen te zitten. Sommigen vielen van het paard en werden vertrapt. Heel maf. Ik had dit gebeuren wel eens gezien op televisie, maar nu ik het in het echt zag was het ongelooflijk.

Ik heb mijn ogen uitgekeken en ik voel me ingeburgerd in het Amerikaanse plattelandsleven. Helaas moesten we weer op tijd terug en hebben we niet meer het bullriding gezien. Maar ondanks dat was het een ongelofelijke, geweldige ervaring!!
Hierna zijn we met een aantal studenten nog even naar de Union geweest. Dit is het studentencafé. We voelen ons hier al helemaal thuis. Nu snel naar bed, want morgen weer een drukke dag voor de boeg.
See ya!