• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Sunday 17th

De laatste zondag in Pennsylvania begon voor velen in de kerk.

Een aantal ging naar de kerk die we vorige week ook bezochten. Mijn (liefste!!!) roommates vroegen me mee naar een kerk genaamd Daybreak, op nog geen vijf minuten afstand van de campus.

Veel kleiner dan de massale West Shore Evangelical Free Church van vorige week. De dienst stond in het teken van forgiveness. Bij binnenkomst kreeg je een steen die je aan het einde van de dienst op een tafel mocht leggen. In ruil daarvoor kreeg je een cracker en wat druivensap (‘brood’ en ‘wijn’). Dit symboliseerde het lichaam en het bloed van Jezus. De dominee gaf een persoonlijke touch aan de dienst, waardoor het een bijzondere ervaring was.

Na de kerk stond er iets heel anders op de planning: schieten op een shooting range. Daar tekenden we een contract en mochten we ieder een geweer uit kiezen (zowel automatisch als semi-automatisch). Ik deelde mijn baan met Evan en we kozen voor een klein compact wapen en een groter wapen. Nadat de meesten van de schrik bekomen waren, steeg de adrenaline per minuut. Het team stond open voor alle vragen en we werden heel professioneel geholpen. Ook Klaas-Pieter (a.k.a. MaasKlaas) had ook een hele wilde dag en ging met zijn host hiken en schieten.

Na het schieten ging ieder weer zijn eigen weg. Samen met een aantal andere studenten reden we naar het Mexicaanse restaurant Chipotle. Iedereen was intens gelukkig om eindelijk een goede maaltijd voorgeschoteld te krijgen. Met volle buikjes (we komen hier elke dag wel 2 kilo aan) besloten we een stop te maken bij de plaatselijke bowlingbaan. Hier sloten we met 4 potjes bowlen – die ik overigens allemaal verloor - onze zondag af. Het is een gek idee dat we over 2 dagen alweer afscheid nemen van alle leuke mensen op Messiah College.

Door Maike