• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Sunday 10th

Hi everybody,

Zoals elke dag sinds ik in Amerika ben, was ik ook vandaag heel vroeg wakker. Als je het mij vraagt is dit een verlate jetlag. Toch bleef ik nog even liggen in mijn warme bedje en dat leidde tot een soort vakantiegevoel, omdat ik lekker rustig aan kon doen. Na een lekker ontbijt met geroosterde boterhammen (als je het brood roostert smaakt het lekkerder ;) en een cheesecake toetje maakte ik me klaar voor de kerkdienst.

Onderweg naar Eisenhower Circle (het punt waar we opgehaald werden voor de kerkdienst), viel het me op dat er zoveel bussen stonden op Messiah College. Op de bussen staan namen van verschillende kerken. Studenten kunnen op deze manier makkelijk naar de kerk gaan, ook als ze zelf geen auto hebben.

Na even gereden te hebben kwamen we aan bij de West Shore Evangelical Free Church (WSEFC). Daar werd ons eerst gratis! koffie en thee aangeboden.

Vervolgens gingen we naar de kerkdienst inclusief met een band.

Dit was heel anders dan ik gewend ben en ik blijf voorkeur geven aan mijn eigen kerk, maar het was interessant om dit een keer mee te maken.

Na de kerkdienst begon het echte avontuur. We gingen lunchen bij leden van de WSEFC. Wij, Marieke en ik, gingen mee met een vrouw en haar dochter. Onderweg gingen we eerst even langs een supermarkt en dat op zondag! Dit is normaal in Amerika, alle supermarkten zijn dag en nacht (altijd!) open. Vervolgens kwamen we aan bij een kast van een huis (in onze Nederlandse ogen). Ja, we weten dat in Amerika alles ‘big’ is en het grootste nog niet groot genoeg is. Na een maaltijd van van-alles-en-nog-wat, maar wat niet bijzonder lekker was, gingen we onderweg naar het hoogtepunt van onze dag: Hershey’s chocolate world.

   

Dat was een hele belevenis. We begonnen met het ontwerpen van onze eigen ‘Candy Bar’. Dit is een groot stuk chocolade waarvan je de vulling zelf kunt bepalen. Nadat we de vulling bepaald hadden begon het hele proces voor het maken van ons stuk chocolade. Dit was erg interessant. Na afloop kon je ook nog je eigen omslag ontwerpen. Daarna volgden we de Chocolate Tour waarin je wordt rondgeleid door het hele proces, van begin tot eind, voor het maken van chocolade. Tenslotte kregen we de mogelijkheid om rond te neuzen tussen talrijke souvenirtjes en soorten en vormen chocolade.

Op de terugweg naar Messiah College maakten we nog een tour langs supergrote en mooie villa’s. Daar ontmoetten we ook grote groepen reeën. Dat was prachtig! Helaas konden we dat moment moeilijk vastleggen, omdat het bijna donker was.

Onze andere Dutchies hebben ook een leuke middag gehad. Een aantal zijn ook naar Hershey’s chocolate world geweest en anderen hebben geschoten of andere leuke dingen gedaan. Al met al was het een geslaagde dag! Dus al onze familie en vrienden kunnen gerust zijn, want wij hebben het hier erg naar onze zin :))