• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Saturday 16th

Zaterdagochtend 07.30. In alle vroegte zoeken we allemaal onze weg naar de bus die ons naar Washington D.C. zal brengen. Twee uur laten worden we allemaal slaperig wakker, we zijn bij Arlington Cemetery aangekomen.

Een hele grote militaire begraafplaats waar ook een grote tombe staat voor de onbekende soldaat, known by God.

De graftombe wordt 24-7 bewaakt en elk uur is wisseling van de wacht. Heel indrukwekkend om te zien.

Terwijl we onze reis vervolgen schalt er in eens ‘lang zal ze leven’ door de bus, Klaas is jarig!

 

Cupcakes volgen, die met smaak worden opgegeten.

We worden gedropt bij het Lincoln Monument. Een reusachtige Lincoln zit op zijn troon in de tempel. Het doet me denken aan een Griekse god.

Het fijne aan Washington is dat alle monumenten zo ongeveer bij elkaar liggen en je dus met de benenwagen kan gaan. Zo vervolgen we onze weg naar het Washington Monument, een grote naald met heel veel vlaggen er omheen. Er is ook een monument waar voor elke staat een pilaar met een krans is, ter ere van de gesneuvelden in de Tweede Wereldoorlog. Allemaal erg indrukwekkend.

Een bezoekje aan het Witte Huis ontbreekt natuurlijk ook niet.

Een ander leuk iets aan Washington is dat alle musea gratis zijn! Als je drie dagen in Washington bent, heb je nog niet alles kunnen zien. Laat staan in een dagje…

Maar iedereen kiest zo uit wat hij of zij leuk vindt en we hebben allemaal een fantastische dag. Ik ben met een koppel meiden naar een museum geweest over de geschiedenis van Amerika (we hebben een gedeelte gekozen dat we wilde zien omdat alle musea zo groot zijn dat je er wel een dag kan rondlopen). Daarna een bezoekje aan het Capitool, waar we de zeemeeuwen hebben gevoerd met helaas onze droge (net gekochte) pretzels. De meeuwen waren hilarisch, ze scheerden net over je hoofd en kwamen steeds dichterbij, de meiden waren bang ;-).
Samen met Corine heb ik nog het American Indian Museum bezocht, een heel gaaf en bijzonder museum!

Terug bij de bus hebben we enorm zere voeten van al het lopen, maar we zijn voldaan! Na een uurtje rijden komen we aan bij een familierestaurant waar we zullen gaan eten.

Het is een ‘all you can eat’ restaurant en daar maken velen dan ook dik gebruik van. En na nog een uurtje zijn we weer terug op de campus en hebben we de herinneringen en foto’s over.