• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Monday 18th

Vandaag is het maandag 18 januari 2016 en dat betekent dat het de derde maandag is van het nieuwe jaar. De derde maandag van januari is in Amerika een feestdag; de 'Martin Luther Kingdag'.

Ter ere van Martin Luther King is er de Martin Luther King day of Service waarbij burgers vrijwilligerswerk doen.  Hier hebben wij vandaag hard aan mee gewerkt.

De dag begon vroeg, want om half 8 werden we verwacht om te vetrekken naar de First Church of The Brethren in Harrisburg.

Voorafgaand aan de vele werkzaamheden werd er echter eerst gezamenlijk een breakfast gehouden met alle vrijwilligers. Tijdens het eten werden enkele toespraken gehouden.

Er werd onder andere gesproken over het doel van de dag: "the chance to do something back for the community". Martin Luther King streefde naar gelijkheid. Sommige mensen twijfelde aan hem, geloofde niet in hem of haatte hem zelfs. Maar ondanks dat heeft hij veel betekend.

Dat werd vandaag herdacht, en wij doen daarom iets terug voor de gemeenschap.

Vanuit de kerk -welke gelegen was in de armoedige suburb (buitenwijk) van Harrisburg- waren projecten georganiseerd. De buurt een beetje schoner maken was één project.

Natuurlijk kon de docent niet achter blijven.

Het vuil werd in de container gegooid en de bladeren moesten aangestamd worden.

Gelukkig hoefde niet iedereen buiten te werken. Het was namelijk een koude dag van -8 graden Celsius met een gevoelstemperatuur van -17 graden.

Even de 'Dutch power' laten zien.

Door de groep die binnen aan de slag ging werd een hele stapel speelgoed schoongemaakt en werden ramen gewassen. Dit was vorig jaar met de Martin Luther King day voor het laatst gedaan...

 

Maike, Lydia, Erwin, Marieke, Klaas en Martin werden naar de andere kant van de wijk gestuurd. Daar werden de mouwen opgestroopt om te schilderen.

Daar stond een van de oudste gebouwen van de stad. Een kerk die in de tijd van de koude oorlog diende als schuilkelder voor nucleaire rampen.

In de nucleaire schuilkelder worden op de zondag maar liefst vier verschillende diensten tegelijkertijd gehouden. Het Nederlandse team heeft er voor gezorgd dat één van de ruimtes weer strak in de verf werden gezet. Jammer maar helaas hadden de studenten geen inspraak in de keuze van de kleur wat resulteerde in een bruin/gele ruimte dat er uit zag alsof er 3 jaar lang onophoudelijk zware shag was gerookt met de ramen dicht. Desalniettemin was de beheerder van de ruimte erg enthousiast over het behaalde resultaat! 

Nadat het vrijwilligerswerk was afgesloten, hadden we een vrije dag. We konden dan opnieuw werken aan ons onderzoek, die we voor de minor hebben te doen. Eén groepje is teruggegaan naar het Messiah College en een ander groepje is nog wezen shoppen in een grote outlet store.