• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Monday 11th

We hebben vandaag best veel gedaan. We startten de dag met een rollenspel in de klas met de Amerikaanse studenten.

Zij moesten bij ons komen solliciteren. Wij waren een Europees bedrijf en moesten op de Nederlandse manier vragen stellen en kijken of de Amerikanen het goed genoeg deden om aangenomen te kunnen worden.

In groepjes van drie vormden wij als Nederlandse studenten de sollicitaiecommissie en de Amerikaanse studenten kwamen om de beurt langs om te solliciteren. Over het algemeen deden ze het goed!

Het was een leuke ervaring voor zowel de Nederlandse als de Amerikaanse studenten.

‘s Middags zijn we naar het Pollack Center for Industrial Training gegaan. Dat is een werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ze doen dingen als doosjes vouwen en dingen uittellen. We kregen een rondleiding en er werd verteld wat ze zoal deden. Die mensen vonden het super leuk dat wij kwamen en sommige zwaaiden enthousiast, kwamen een hand geven of maakten een praatje.

Vervolgens werden we opgedeeld in een social work groep en een business groep. Ik studeer zelf social work, dus ik weet niet wat ze bij de business groep besproken hebben. De social work groep heeft met twee werknemers gepraat over de werkwijze van dit bedrijf, hoe ze mensen aannemen en testen etc. Verder hebben we het gehad over financiering en over verschillen in de zorgsector tussen Nederland en Amerika.

Het was leuk om dit bedrijf te bezoeken, want het valt me op dat je in Amerika eigenlijk geen gehandicapten op straat ziet. Ik heb er tot dusver nog maar 1 gezien.

Hierna gingen we naar Community Aid. Dat is een enorme kringloopwinkel met meerdere vestigingen. Op straat hebben ze containers staan voor inzameling.

Er wordt dagelijks ontzettend veel gegeven. Alles wordt uitgezocht en gesorteerd en alleen het beste komt in de winkel. De opbrengst gaat naar sociale organisaties. We kregen een rondleiding en mochten vragen stellen.

We zijn ook in de aankomst- en sorteerruimte geweest.

Niet normaal hoeveel spullen, en vooral kleding, daar liggen! Meters hoog! 

Daarna mochten we nog winkelen en alles wat we kochten was voor 50%. Dat was mooi meegenomen. In tweedehandswinkels vindt je altijd leuke, echt Amerikaanse dingen.

Ten slotte gingen we nog naar Walmart. Dat is 1 van de 10 beste plaatsen om te werken in de VS. Dit is een enorme winkel waar je alles kan kopen wat je nodig hebt. Van luiers, tot TV, tot boodschappen etc. Noem het maar op en ze hebben het.

Die winkel doorlopen is een ware workout. Skeelers of een skatebord zouden best handig zijn! Wat een afstanden! We hebben rondgekeken en gelijk boodschappen gedaan. ‘s Avonds had iedereen vrije tijd om te doen wat hij of zij wilde. Het was weer een drukke, maar leerzame dag!