• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Friday 15th

Het is alweer vrijdag. De dagen vliegen blijkbaar voorbij in deze tijdzone. Het schema van vandaag was druk maar dat moet ook wel als je zoveel van dit land wil zien in een paar dagen. Na een korte nacht waren de meeste mensen genezen van hun humeur die ze hadden opgelopen in de rodeo show. Helaas moesten we naar huis voordat de show was afgelopen omdat de buschauffeur niet wilde wachten. Unfortunately peanut butter.  

Dr. John Bechtold begint de dag om half 11 met een korte les over Gettysburg. Een plek waar een van de grootste veldslagen heeft plaatsgevonden in 1863 tijdens de burgeroorlog tussen de United States en de Confederate states. John liet ons een ietwat langzame film zien dat een redelijk goed beeld gaf van hoe deze veldslag er uit gezien zou hebben. Misschien was het beeldmateriaal wat aan de taaie kant, maar aangezien we vandaag ook naar deze plek zouden reizen, gaf het een goede draai aan onze verbeelding. 

Eenmaal aangekomen bleek de omvang van het slagveld groter dan we dachten. De velden waren gevuld met indrukwekkende monumenten en oude kanonnen.  

Dit stukje geschiedenis komt niet in grote verhalen terug in de geschiedenisboeken van de Nederlandse scholier maar voor Amerikanen is dit echter een belangrijk moment in de ontwikkeling van hun land. 

Na ons bezoek in Gettysburg zijn we doorgereden naar Martin's Famous Pastry Shoppe. Een grote organisatie die erg populair is om hun potato-roll's. Deze broodjes worden op een speciale manier gemaakt. Ze doen dit namelijk met aardappel.

Nu is natuurlijk alles wat Martin heet van goede kwaliteit, maar dit bedrijf wist het goed te managen. De producten maar ook het bedrijf zelf zagen er goed uit. 

Nadat we allemaal super geavanceerde bezoekerspasjes kregen werden we in de vergaderzaal begeleid. In de zaal spraken we kort met Carry, Katy 1, Katy 2 en Lucy van afdelingen HR en Marketing. (Er waren twee katy's). De goedgeklede zakenvrouwen waren enthousiast over onze vragen en vertelde veel over de oorsprong van het bedrijf en hoe het momenteel wordt gerund.

Wat opviel is dat deze vrouwen een enorme trots en liefde hadden voor hun organisatie. Om een uurtje of vijf verlieten we het pand met een goody-bag die gevuld was met heerlijke broodjes, handige kladblokjes en prachtige koelkastmagneetjes. De middag en avond werden verder gebruikt door veel studenten voor de onderzoeken van de minor.

In de avond had iedereen lekker zijn eigen plannen. Zo ging er een groep naar de bioscoop. Ook was er een groot concert van de United States Air Force Concert Band. Een optreden waar honderden mensen op afkwamen. Een groot militair orkest gaf een optreden in de gloednieuwe concerthal van Messiah. Vanzelfsprekend ging alles op zijn Amerikaans. Zo werd er vanzelfsprekend geopend met het Amerikaanse volkslied. De avond werd afgesloten met de muziek van de verschillende branches binnen the American Army.