• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Wednesday 7th

Woensdag was er ’s nachts opnieuw sneeuw gevallen, waardoor we wat vroeger van de campus vertrokken dan in eerste instantie de planning was. Voor die morgen, stond een bezoekje aan het bedrijf Amway gepland. Dit bedrijf ontwikkelt en verkoopt onder ander cosmetica, gezondheids- en schoonmaakproducten. Deze producten worden niet in winkels verkocht maar worden op de markt gebracht door party’s die thuis worden gegeven. Ook in Nederland worden deze producten verkocht. We kregen een rondleiding door het bedrijf waar veel over de geschiedenis van het bedrijf werd verteld. De oprichters waren 2 mannen die oorspronkelijk uit Nederland kwamen, Van Andel en De Vos. Het was de bedoeling dat we ook een rondleiding door de fabriek zouden krijgen maar helaas was er iets niet helemaal goed gegaan in de communicatie waardoor we niet in de fabriek zijn geweest.

Na Amway was het tijd voor de lunch. We zijn vertrokken naar de Shoppingmall, daar waren verschillende opties wat het eten betreft. Toen het weer tijd was om te vertrekken begon het spannenste deel van de dag. Te beginnen met The Silver Bullit, shooting range. Schieten dus! Voor de meesten een heel nieuwe ervaring. Het gaat er sowieso heel anders aan toe dan in Nederland. De winkel bij de schietbaan hangt vol geweren, pistolen en messen. Klanten lopen af en aan om “even” een pistool te kopen alsof het over een paar nieuwe schoenen gaat. Ook de munitie ligt zo op de plank. We mochten zelf 20 kogels schieten. Dit gaat niet zomaar met een simpel geweertje maar met revolvers, glocks en ander grof geschut. Ontzettend stoer en super Amerikaans.

Na een paar uur op de schietbaan was het tijd voor de volgende stop: de Van Andel Arena. We kregen een rondleiding back stage, heel leuk om alles eens van de andere kant te zien. Daarna was het snel een hapje eten en tijd voor de wedstrijd. The Griffins vs. The Checkers. The Griffins is de hockeyclub van Grand Rapids dus die hebben we flink aangemoedigd. Niet zonder resultaat, The Griffins hebben met 3-2 gewonnen!

Goedemorgen, om 7.30 uur tijd voor ontbijt en interviews met de docenten van de Cornerstone University voor ons onderzoek.

Na de interviews was het weer tijd om de sneeuw in te gaan. Met de busjes van Cornerstone reden we naar AMWAY, om daar een rondleiding te krijgen door het bedrijf.

De rondleiding bij Amway was op zich al een ervaring, nl. hoe de communicatie, de profilering van een bedrijf binnen de Amerikaanse cultuur plaats vindt.

Ja, vandaag mochten we dan eindelijk. Met ze allen naar Silver Bullet en voor degene die willen was er ruimte om daadwerkelijk te schieten met een geweer en/of pistool.

Een hele winkel vol met allerlei soorten geweren, voor de Amerikanen gewoon te koop...

Voor het eerst schieten, dus we beginnen met een klein pistool...

Na het "inschieten", is het tijd voor het groter geschut...

Go Griffins go, met ze allen naar een ijshockey wedstrijd in Grand Rapids.

Jeeej, fanatiek meedoen met het spelletje en het aanmoedigen van het team.

En als afsluiter een actiefoto. Resultaat: de Griffins hebben gewonnen met 3-2!