• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Wednesday 14th

Vandaag hoefden we niet zo vroeg uit de veren als gisteren.
's Ochtends hadden we gesprekken met de Interim Provost en Interim President van Trinity. Zo konden we nog meer informatie verzamelen voor onze onderzoeksvragen. Na de gesprekken vertrokken we naar New Moms.
New Moms biedt jonge moeders, in de leeftijd 18-24 jaar, en hun kinderen onderdak en een stabiele omgeving. Daarnaast geven ze hulp om ook economisch onafhankelijk te worden. Het was een enorm contrast om die ochtend te horen dat sommige families miljoenen geven voor een schoolgebouw van Trinity en dat er 20.000 daklozen in de omgeving van Chicago zijn. New Moms kan onderdak bieden voor 40 moeders en hun kinderen, maar in de eerste maand waren er al 2500 aanvragen! Dat is in Nederland niet te bevatten!
Na New Moms gingen we naar Lawndale Medical Center, een health center in een arme wijk van Chicago. Deze organisatie, en vele andere die we hebben bezocht, werkt vanuit een christelijke visie. Opvallend is dat het in de VS zo geregeld is dat het geld wat deze non-profit organisaties krijgen van de overheid ze dat niet aan 'religieuze activiteiten' mogen besteden. Een goed voorbeeld van hoe de Amerikaanse overheid kerk en staat strikt gescheiden wil houden en richting het grote publiek zo neutraal mogelijk wil blijven.
Na het avondeten zijn sommigen gaan trefballen met studenten en weer anderen zijn een film gaan kijken.

Vanochtend begonnen we de dag met een bijeenkomst met de studenten en de president van Trinity Christian College.

Na het gezamenlijke gedeelte zijn we in twee groepen opgedeeld en was er ruimte om persoonlijke vragen te stellen met betrekking tot ons onderzoek.

Om 11.15 uur zijn we vetrokken naar de Not-for-Profit organisatie "New Moms".

New Moms biedt leefruimte aan, aan dakloze, jonge moeders tussen de 18-24 jaar.

Om voldoende geld binnen te krijgen, verkoopt de organisatie eigen producten, waaronder geurkaarsen. Een voorbeeld van enkele producten ging rond in de groep.

Binnenkort wordt er een nieuwe dagopvang geopend van het Leger des Heils binnen het gebouw van "New Moms".

Op weg naar een ander type Not-for-Profit organisatie: de Lawndale Christian Health Center.

Hier hadden we eerst een welkomstbijeenkomst waar we informatie kregen over de Lawndale Christian Health Center en over gezondheidszorg in de USA.

De bijeenkomst was in de Chicago Skyline Room, met zoals de naam al zegt een uitzicht op de skyline van Chicago.

En als afsluiter hebben we een korte rondleiding gekregen.