• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Tuesday 13th

Een wekker die 3.45 af gaat. Iets wat niet dagelijks voorkomt. Vandaag staat als eerst een bezoek gepland aan Strube, een distributiebedrijf voor groente en fruit. De onderneming koopt groente en fruit in en verhandelt dit aan onder andere supermarkten.
Na een presentatie van de CEO in de vergaderruimte was het tijd voor een rondleiding door de koelcellen. We kregen veel groente en fruit te zien uit verschillende landen, ook Nederland was vertegenwoordigd. Na de rondleiding was er nog tijd om vragen te stellen en kregen we allemaal een appel. Inmiddels was het ontbijt wat de universiteit had besteld afgeleverd bij Strube. We konden allemaal een bagel met creamchees meenemen en onderweg opeten. De volgende stop was voor iedereen verschillend.
De groep was opgedeeld in kleinere groepjes. De eerste groep ging naar een supermarktketen, de tweede naar een onderneming die producten vriesdroogt en de laatste groep naar een bloemenveiling.

Rond lunchtijd was iedereen weer op de campus en hebben we gegeten in het restaurant van de universiteit. Daarna kregen we gelegenheid om het personeel te interviewen voor het onderzoek dat we moeten uitvoeren. Toen we daarmee klaar waren hadden we de rest van de dag vrije tijd. ' s Avonds na het eten was er een spelletjesavond met de Amerikanen.

Uitslapen zit er niet in vandaag. Om 4.30 uur zaten we met ze allen in de busjes en gingen we richting Strube International Produce Market.

Veel verschillende soorten organische appels, de passie van Tim Fleming.

De in- en uitlaatpunten van het verse fruit. Zoals te zien begon het net licht te worden, maar toen waren wij alweer klaar...

Voor één van de groepen was er een rondleiding bij Strack & VanTil.

Kor van der Helm gelooft er maar niks van, maar er is aan ons verteld dat bananen het nummer 1 verkoopproduct is in Amerika.

De andere groep had een heerlijk ontbijtje bij Van Drunen Farms.

Er waren genoeg mogelijkheid tot het proeven van gedroogd fruit: aardbeien, bananen, cranberry’s etc.

Er werd een rondleiding gegeven in de fabriek, waar uitleg werd gegeven over onder andere het vriesdrogen van fruit.

Na een ochtend met bedrijfsbezoeken, was het in de middag tijd voor een gastcollege met ruimte voor de vragen van ons onderzoek.

Aan de hand van het college, was er nog ruimte voor een dialoog met de docenten.

Na het eten was er tijd voor spelletjes en gesprekken met de Amerikaanse studenten.