• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Sunday 11th

Onze tweede zondag in Amerika was heel anders dan de vorige. Na het ontbijt vertrokken we met zijn allen naar dezelfde kerk, de Hope Christian Reformed Church. Na een korte rondleiding door het gebouw konden we onze plaatsen opzoeken en begon de dienst. We werden allemaal hartelijk welkom geheten door de voorganger en hij kondigde aan dat hij voor deze morgen een spelletje had verzonnnen. Zoek de Nederlandse studenten. Hier hadden de meesten geen moeite mee. Al snel waren we gevonden en konden we even snel kennismaken met de gemeenteleden.

In de kerk was een koor dat verschillende liederen zong en in de kerk waren verschillende muziekinstrumenten aanwezig zoals een orgel, piano en dwarsfluit. Na de dienst was het tijd voor koffie; we hadden veel aanspraak van de gemeenteleden, omdat veel mensen Nederlandse (voor)ouders hadden. Sommigen spraken zelfs vloeiend Nederlands. Na de koffie was het tijd voor de lunch. Een aantal gemeenteleden bleven met ons eten zodat we leuke gesprekken hebben gevoerd.

Terug op de campus kregen we een korte rondleiding zodat we de rest van de week zouden weten waar we moesten zijn. Daarna is iedereen een beetje zijn eigen weg gegaan. We hebben gegeten in de bookstore en na het eten werd er een spelletje gespeeld, gelezen of een film gekeken.

Hope Christian Reformed Church in Oak Forest, Illinois. De kerk die we met z'n allen zondagmorgen bezochten.

Eén van de kerkleden verzorgde vooraf aan de dienst een rondleiding.

Voor de meesten van ons was het een kerkdienst met een min of meer bekende liturgie, voor anderen was het een volslagen nieuwe ervaring.

Opvallend was dat we door veel mensen werden aangesproken.

Bepaalde oudere mensen spraken zelfs Nederlands, de jongere generaties sprak alleen Engels.

Na de dienst hadden we een gemeenschappelijke maaltijd. Aan tafel werd flink van gedachten gewisseld.

Terug op de campus kregen we een kleine rondleiding. We weten dan de komende week waar we moeten zijn.

Na de rondleiding was iedereen vrij en kon de rest van de dag besteed worden aan spelletjes, filmkijken, skypen met het thuisfront, etc.