• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Monday 5th

Vandaag was een dag met een erg volgeplande agenda. Na een stevig ontbijt in de kantine van de universiteit was het om 7:30 tijd om te vertrekken. Het eerste wat op de planning stond was een bezoek aan RBC mediacenter. Daar kregen we een rondleiding door het gebouw. RBC geeft gratis het boekje 'Our Daily Bread' uit. Ook hebben ze een radiostation en een tv-zender met het doel te evangeliseren. De organisatie is opgericht door dr. De Haan. Aangezien dit een Nederlandse naam is, moest de gids alle personeelsleden vertellen dat wij ook Nederlanders waren. Na deze indrukwekkende rondleiding was het tijd voor de daklozenopvang. Hier kregen we een kort praatje over de organisatie en daarna rondleiding door het pand. Schokkend om te horen dat Grand Rapids ongeveer 5000 daklozen heeft!

De volgende stop was de market. Een soort overdekte markt waar allerlei eten te koop is. We hadden bijvoorbeeld de keus uit mexicaans, crepes, en cupcakes waarvan het water in de mond loopt. Na deze pauze was het tijd voor het Gerald R. Ford museum. Jerry Ford was de opvolger van president Nixon en kwam oorspronkelijk uit Grand Rapids. Na ongeveer 1,5 uur in het museum was het tijd voor een nieuwe ervaring. We werden namelijk verwacht in de studio van Woodtv, de plaatselijke tv-zender van Grand Rapids. Het leuke is dat we echt in de uitzending zijn geweest! Er werden verschillende vragen gesteld over onze mening over de US, studeren en onze toekomstplannen. Na een rondleiding was het tijd de busjes weer in de stappen en te vertrekken richting de volgende stop: de ijsbaan! Een stuk kleiner dan wat we in Nederland gewend zijn, maar we hadden ' a lot of fun'! Na het schaatsen ging een stevige maaltijd er wel in, we zijn dan ook lekker gaan eten in een hamburgertent. Daar stond de tv aan op Woodtv en ja hoor, we zijn met de hele groep op tv geweest! Een ontzettend vreemde maar leuke ervaring!
Met z'n allen ontbijten op de campus in de Cafetaria. Er was genoeg keuze in ieder geval. We konden kiezen uit meerdere soorten bagels, yoghurt, pancakes, scrumbled eggs en donuts.
Dr. Brad Stamm had vanochtend een kort welkomspraatje tijdens ons ontbijt.
Dr. Rick Ostrander gaf na het ontbijt een presentatie over de christelijke cultuur in Amerika.
Na de toespraken was het tijd om met ze allen in de busjes te gaan.
Als eerst gingen we naar Radio Bible Class. Een christelijke stichting die het Christelijke woord verspreidt door middel van radio, televisie en boeken.
En met ze allen de busjes weer uit onderweg naar het volgende onderdeel.
Het Degage Ministries is een opvang voor dak- en thuislozen en we hebben hier een uitleg over gehad en een korte rondleiding.
In het museum van Gerald R. Ford hebben we aan de vergadertafel gezeten die nagebouwd is vanuit het Witte Huis in Washington.
Na het museum zijn we naar WoodTv geweest en waren we bij een opname van Maranda aanwezig. We waren zelfs op de Amerikaanse tv in Michigan State te zien!
Achter de schermen tijdens de opnames...
De dag gezellig afgesloten met gezellig schaatsen!
Met minus 15 graden Celsius een geweldig prestatie!
.