• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Monday 12th

Vandaag zaten we weer even in de schoolbanken, of beter gezegd stoelen. Een aantal sprekers kwam vertellen over hun werk in de not-for-profit sector. Een opvallend verschil met de not-for-profit in Nederland is dat dit soort bedrijven in de VS geen belasting hoeft te betalen.
Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een van de sprekers had een bedrijf opgericht waarmee gezinnen werden geholpen die het schoolgeld voor het studeren aan een christelijke school niet konden betalen. De kosten om te studeren zijn veel hoger in de VS (ca. $30.000 per schooljaar) dan in Nederland. Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen dat studeren zoveel geld kost!
Zelfs als volgend schooljaar het leenstelsel ingevoerd wordt, is studeren in Nederland nog steeds betaalbaarder dan in de VS!
De middag en avond hadden we vrij en het was fijn om wat uit te rusten.

Samen met de Amerikaanse studenten van Trinity Christian College kwamen we samen in de Van Namen Recital Hall.

De ochtend stond in het teken van de introductie van het programma, die we samen met de Amerikaanse studenten gan uitvoeren.

We kregen een introductie van vertegenwoordigers van twee Not-for-Profit organisaties, Dave Larssen van "Bright Promise Education Fund" en John Blazey van "Children's Hunger Fund".

Vanuit de studenten konden we ook vragen stellen.

Zowel Amerikaanse als Nederlandse studenten stelden de vragen.

De Amerikaanse studenten waren vorige week ook al bezig geweest in het project en nu gaven ze een korte presentatie van hun "fact-findings".

We kregen zelfs geproduceerde producten te zien, die we ook konden proeven, zoals gedroogde aardbeien.

Nog even shoppen downtown Chicago.