• Nando Kasteleijn

Nando Kasteleijn

Student Communication

 
  • Erwin van de Zande

Erwin van de Zande

Student Communication

 
  • Jeanine Muijs

Jeanine Muijs

Student Nursery

 

Friday 9th

Een ding weten we zeker, we zullen na deze treinreis van 8 uur nooit meer klagen over de NS.

Vrijdagmorgen was het voor ons vroeg dag. Al om kwart over zes moesten we met onze koffers klaar staan voor vertrek. Doordat er op sommige plaatsen 40 tot 50 cm sneeuw was gevallen vertrokken we ruim op tijd naar het station. Daar aangekomen was het nog even wachten tot de trein om 07:40 zou vertrekken. Een uur later stonden we er nog steeds. Door het slechte weer was er een auto op het spoor terecht gekomen en het duurde even om die weer weg te krijgen. Toen uiteindelijk het spoor vrij was, reden we met een heel langzaam gangetje richting Holland, een plaatsje in Michigan. Dit was de volgende stop maar helaas volgde er slecht nieuws. Door de vertraging die we al hadden opgelopen zou de bemanning al te lang aan het werk zijn, wanneer we in Chicago zouden arriveren. Er moest nieuw personeel komen vanuit Chicago, dit zou ongeveer 3 uren duren. Daar sta je dan, in een stilstaande trein, in Holland. Hoe ironisch! Gelukkig hebben we ons goed vermaakt.

Toen we eindelijk met een verse crew weer onderweg waren duurde het maar een uurtje voordat we weer stilstonden. Dit keer stond er een kapotte trein voor ons waardoor het spoor niet vrij was voor onze trein. Opnieuw stonden we een behoorlijke tijd stil, dit keer in "the middle of nowhere", terwijl er buiten de trein een heuse sneeuwstorm gaande was. Gelukkig is er ook in de VS wifi in de trein. Toen we eindelijk weer reden ging het lekker, we hadden de vaart erin en we kwamen in een gebied met minder sneeuw. Helaas sloeg opnieuw het noodlot toe. Een bevroren wissel dit keer. Opnieuw stonden we een tijd stil, uiteindelijk hebben we rond half 6 plaatselijke tijd onze bestemming bereikt.

Aangekomen in Chicago werden we opgehaald door een bus van Trinity Christian College (TCC). We werden ontvangen in de stad in een hoog gebouw, waarvan de 12e verdieping was afgehuurd voor de Chicago Semester. Hier stonden dozen vol echte Chicago Pizza's en een hele kudde studenten op ons te wachten. Na een stevige maaltijd en wat socializen met de Amerikanen zijn we richting de campus gereden. Daar kregen we onze kamers toegewezen en zijn we vol goede moed begonnen met uitpakken. Dit duurde niet lang want al snel werd er aan de deur geklopt, een groep jongens kwam ons uitnodigen om film te kijken. Ze hadden één van hun kamers omgebouwd tot woonkamer. We keken de film The Interview. Een film die in Nederland niet te verkrijgen is doordat het behoorlijk afgeeft op Noord-Korea.

Na de film gingen de meesten slapen. Een klein groepje ging met wat Amerikanen naar de schaatsbaan. Deze was van 12 tot 1:45 speciaal open voor de studenten om gratis te kunnen schaatsen.

Afgelopen nacht had het nog meer gesneeuwd en gevroren. Waren wij even blij dat we met de trein reisden...

De trein stond al klaar, dus dat betekende dat we toch naar Chicago konden vertrekken.

We waren op tijd, maar moesten vanwege een auto op het spoor toch nog even wachten.

Met een uur vertraging eindelijk op weg naar Chicago!

In de trein hadden we Wifi, konden we lekker lezen, kletsen en zelfs languit liggen.

Binnen in de trein was het heerlijk warm, buiten bar koud met af en toe een sneeuwbui.

Aankomst in Chicago, je kon zien dat de trein zich door heel wat sneeuw heeft moeten ploegen...

We werden op de Union Station opgewacht door Maribeth Voss van TCC en we waren blij dat we er waren.

12 hoog downtown Chicago op de Chicago Semester werden we begroet door studenten van TCC, waarmee we de komende week een project gaan uitvoeren.

We werden getrakteerd op een heerlijke Chicago Pizza...!

We raakten meteen in gesprek met de studenten van TCC.

We kregen prachtige kamers toegewezen.